Ivo Melchers Ivo Melchers
11/04/2024 11:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2024 10:18

Grayscale’s bitcoin ETF-uitstroom op recordlaagte, teken van keerpunt?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grayscale’s bitcoin ETF-uitstroom op recordlaagte, teken van keerpunt?

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Grayscale heeft gisteren zijn beste dag tot dusver beleeft met zijn bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Fund (ETF). Sinds de lancering wordt het GBTC-fonds iedere handelsdag al geteisterd met genadeloze uitstromen, vaak oplopend tot enkele honderden miljoenen. Gisteren was de uitstroom echter slechts minimaal, wat de hoop doet herleven voor een trendommekeer.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

GBTC zorgt voor positieve bitcoin ETF-dag

Uit data van Farside Investors komt naar voren dat GBTC gisteren met ‘slechts’ $17,5 miljoen kromp. Deze netto-uitstroom ligt ver onder wat we gewend zijn van de crypto-vermogensbeheerder. Ter vergelijking: gedurende maart stroomde er dagelijks gemiddeld zo’n $317 miljoen uit het fonds.

Het resultaat van gisteren markeert zelfs de laagste dagelijkse uitstroom sinds het fonds op 11 januari werd geconverteerd van een regulier trustfonds in een spot ETF.

De relatief lage uitstroom bij GBTC heeft ervoor gezorgd dat de bitcoin beursfondsen tezamen weer eens een positieve dag hebben beleefd. Na twee achtereenvolgende bloederige dalen werd gisteren weer een netto-instroom waargenomen, van $123,7 miljoen om precies te zijn.

De afgelopen weken presteren de andere bitcoin ETF’s, waaronder die van BlackRock en Fidelity, ver ondermaats. Dit heeft tot een totaal van 8 negatieve dagen geleid sinds 18 maart.

Vorige week kwamen de uitstromen bij GBTC op drie dagen ook al opmerkelijk laag binnen. Op zowel dinsdag, woensdag als donderdag kwamen de uitstromen namelijk onder de $100 miljoen uit. Bovendien kwam het nieuws naar buiten dat het failliete crypto-leenplatform Genesis Global Capital zijn miljardenverkoop uit het GBTC-fonds recentelijk heeft afgerond. Al met al lijkt het tij langzaam maar zeker te keren.

Advertentie

Ook Grayscale CEO is positief

De CEO van Grayscale, Michael Sonnenshein, gaf eerder al aan dat GBTC nu beetje bij beetje ‘’zijn evenwicht bereikt’’. Naar zijn mening zouden de uitstromen nu na maanden eindelijk tot een halt kunnen komen.

Het mag duidelijk zijn dat de enorme kapitaalvlucht uit GBTC negatief is voor de koers van bitcoin. Een trendommekeer zou dus enorm bullish nieuws zijn. De tijd zal ons leren of de uitstroom van gisteren het begin markeert van een nieuwe positieve trend voor Grayscale’s bitcoin spot ETF. Mochten ook de andere fondsen weer aantrekken, kunnen de ETF-geldstromen weer tot gigantische hoogtes stijgen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie