Ivo Melchers Ivo Melchers
28/03/2024 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2024 12:20

Bitcoin ETF’s lijken definitief het tij te keren, ARK zet nieuw record

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF’s lijken definitief het tij te keren, ARK zet nieuw record

Foto: Spyro the Dragon/Shutterstock

Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben voor de derde achtereenvolgende dag een positief resultaat geboekt. Met de netto-instromen lijkt er definitief een punt te zijn gezet achter de bloederige trend van vorige week. ARK Invest stal gisteren de show door een verpletterend persoonlijk record neer te zetten. Ook BlackRock beleefde een prima dag. Voor Fidelity was het echter een handelsdag om snel te vergeten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

ARK en BlackRock leiden positieve BTC ETF dag

Alle bitcoin beursfondsen tezamen zagen gisteren een netto-instroom van 243,4 miljoen dollar, zo liet BitMEX Research op socialmediaplatform X weten.

Sinds gisteren zijn er elf bitcoin beursfonsen op de Amerikaanse markt. Vermogensbeheerder Hashdex kondigde een dag eerder namelijk aan dat het zijn futures ETF heeft omgezet naar een spot ETF, met de ticker ‘DEFI’.

BlackRock stak zoals gewoonlijk met kop en schouders boven de rest uit, met een netto-instroom van 323,8 miljoen dollar. ARK Invest was de verrassende nummer twee, door in totaal 200,7 miljoen dollar binnen te harken.

Dit is een opmerkelijk resultaat voor de grote crypto-vermogensbeheerder. De instroom ligt namelijk ver boven het dagelijkse gemiddelde van 43,9 miljoen sinds de lancering op 11 januari. Het eerdere record, behaald op 16 februari, stond op 140 miljoen dollar.

De afgelopen twee weken presteerde het ‘ARKB’ fonds van ARK Invest juist sterk ondermaats. Er waren twee momenten waarop het fonds geen geld aantrok, terwijl de instroom vier keer beperkt bleef tot enkele miljoenen dollars.

Fidelity vestigde gisteren eveneens een nieuw record, maar dan een bedroevende. Met een netto-instroom van 1,5 miljoen dollar was het namelijk de slechtste dag voor de vermogensgigant sinds de introductie van het fonds.

Bitcoin herstel

Vorige week hadden alle bitcoin ETF’s het erg zwaar. Het was zelfs de slechtste week sinds de lancering. Met vijf achtereenvolgende negatieve handelsdagen verloren de fondsen in totaal ruim 890 miljoen dollar.

Het tij lijkt nu echter te zijn gekeerd. Op maandag werd er een magere instroom van 15,4 miljoen dollar geregistreerd, maar de afgelopen twee dagen waren in lijn met wat we voorheen van de fondsen gewend zijn. Dinsdag was met een instroom van 418 miljoen dollar de beste dag in twee weken.

Ook de bitcoin koers is de afgelopen dagen flink opgekrabbeld, en bevindt zich momenteel weer bijna op 71.000 dollar. De neerwaartse trend, die een kleine anderhalve week heeft geduurd, lijkt te zijn beëindigd en de recordprijs van nipt onder de 74.000 dollar is weer in zicht.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie