Roy van Krieken Roy van Krieken
09/02/2024 18:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2024 17:24

Bitcoin ETF’s na een maand al cruciaal onderdeel van handelsvolume

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BlackRock bitcoin ETF domper teruggedraaid, goedkeuring blijft onzeker

Foto: Heerapix/Shutterstock

De recente introductie van spot exchange traded funds (ETF’s) voor bitcoin (BTC) heeft de crypto wereld op zijn kop gezet. Deze ontwikkeling wordt beschouwd als een reusachtige mijlpaal voor de crypto industrie, maar het brengt echter ook nieuwe vraagstukken met zich mee. Door de significante instroom van $1,46 miljard in januari vormen deze spot Bitcoin ETF’s inmiddels al 10-15% van het totale spot handelsvolume van bitcoin op gecentraliseerde beurzen wereldwijd, dat meldt Coinbase. Dat terwijl de ETF’s nog geen maand op de beurs beschikbaar zijn.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe BTC ETF’s en de impact op de markt

Met de komst van tien nieuwe spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten begin januari is de dynamiek op de crypto markt aanzienlijk veranderd. Deze fondsen hebben niet alleen een weg gebaand voor traditionele investeerders om de crypto-markt te betreden, maar hebben ook gezorgd voor een verrassende verschuiving in de kapitaalstromen. De iShares Bitcoin Trust (IBIT) en de Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF (FBTC) zijn zelfs opgenomen in de top 10 van best presterende beursfondsen wereldwijd.

Hoewel de focus op spot Bitcoin ETF’s begrijpelijk is, benadrukken analisten van Coinbase in een nieuw rapport dat er belangrijkere thema’s zijn die de toekomst van cryptocurrencies vormgeven. De opkomst van decentralized finance (DeFi) en de toenemende druk op bitcoin miners door de naderende halving zijn thema’s die mogelijk een diepgaandere impact hebben op de markt dan de ETF’s zelf. De groei van DeFi, met name op het Ethereum-netwerk, voegt aanzienlijke waarde toe aan de crypto-economie. De halving kan tegelijkertijd de economische dynamiek rondom mining veranderen, wat de verkoopdruk op miners kan verhogen.

Advertentie

Vooruitblik op de crypto-markt

Terwijl de crypto-industrie zich blijft ontwikkelen, is het duidelijk dat de lancering van spot Bitcoin ETF’s slechts één stukje van de puzzel is. De ware impact van deze ontwikkeling moet nog volledig worden gerealiseerd, vooral als we kijken naar de bredere trends die de toekomst van cryptocurrencies vormgeven. De groei van DeFi, de evolutie van Ethereum, en de uitdagingen voor bitcoin miners in het licht van de aanstaande halving zijn allemaal factoren die de koers van de crypto-economie zullen bepalen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie