Kevin Schijven Kevin Schijven
28/05/2021 08:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2021 08:11

Bitcoin, Ethereum, Cardano en meeste andere crypto koersen dalen, nemen de bears weer de overhand?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin, Ethereum, Cardano en meeste andere crypto koersen dalen, nemen de bears weer de overhand

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt is afgelopen nacht toch verder omlaag gezakt en de koersen zien er vandaag minder hoopvol dan gisteren. De totale marktkapitalisatie komt nu weer uit bij $1,65 miljard.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) zat gisteren nog even in een opwaartse trend en tikte tegen eind van de middag tweemaal $40.400 aan. Dat was rond de tijd dat de begrotingsplannen van president Biden naar buiten kwamen. Sindsdien zit de koers echter in een neerwaartse trend en lijken de bears weer de overhand te nemen.

Niet alleen is de 200-dagen moving average weer afgewezen, vanochtend begeeft ook de support rond $37.000 het weer. De BTC koers kwam zojuist bij $36.600 uit na een daling van bijna 9,5%. Waar gisteren nog de hoop lag op een uitbraak naar boven toe, ziet de boel er nu weer wat bearish uit. Een hertest van de $40.000 lijkt nu weer ver weg te zijn en een test van de support rond $34.000-$35.000 klinkt waarschijnlijker.

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) piekte gisteren rond dezelfde tijd met een prijs van $2.870. De ether koers kwam toen ook in een neerwaartse trend terecht en gooide er vanochtend nog een schepje boven op waardoor de prijs met bijna 15% is gedaald naar $2.440. De ether koers maakte zojuist twee keer een stuiter op deze prijs, dus wellicht dat hier een bodem is gevonden. Met een sterk aflopend handelsvolume is de kans echter groter op een verdere daling vandaag.

Cardano (ADA)

Cardano (ADA) toont een vergelijkbare koersbeweging. De prijs piekte gisteren rond $1,76 en kwam toen ook in een daling terecht. Deze was in eerste instantie minder snel naar beneden dan de bovenstaande twee crypto, maar in de vroege uren kwam daar toch weer een behoorlijke schep bovenop. De ADA koers is met zo’n 13% gezakt en maakte zojuist twee keer een bounce op $1,53.

Grootste stijgers & dalers

De meeste altcoins zijn afgelopen nacht gedaald en meerdere koersen kleuren zelfs 15% of meer rood vandaag. Decentralized finance (DeFi) tokens als Aave (AAVE) en Chainlink (LINK) verliezen 15%. Dat geldt ook voor non-fungible tokens (NFT’s) die gisteren nog hard stegen. Chiliz (CHZ) en Decentraland (MANA) staan 10% in de min en Enjin Coin (ENJ) zelfs bijna 18%.

Ook Polygon (MATIC), een van de weinige koersen die nog in het groen staat ten opzichte van een week geleden, staat vandaag 16% in de min. De grootste daler vandaag is echter NEXO (NEXO) die meer dan 18% vandaag van zijn waarde verliest.

Toch zien we ook een koers dik het groen staan vandaag. Dat is de koers van Helium (HNT), die zo’n 35% afgelopen nacht steeg naar een piek van $19,43. Dat is vlakbij zijn all-time high (ATH) van twee maanden geleden. Vanochtend daalde de HNT koers echter alweer met 12% omlaag.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie