Ivo Melchers Ivo Melchers
26/12/2022 12:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2022 12:06

Bitcoin, ethereum en XRP in de top 10 crypto van 2022

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Akif CUBUK / Shutterstock.com

Het einde van het jaar 2022 nadert en de prestaties van verschillende cryptocurrencies kunnen weer naast elkaar gelegd worden. Naast het vergelijken van de koersen zijn er nog enkele andere indicatoren die men kan gebruiken. Social intelligence platform LunarCrash heeft de top tien cryptovaluta vrijgegeven op basis van zijn zogenoemde ´Galaxy score´.

De galaxy score is een gecombineerde maatstaf van indicatoren die worden gebruikt om de algehele gezondheid, kwaliteit en prestaties van een specifiek cryptoproject te begrijpen. Kort gezegd geeft het aan hoe goed een bepaalde munt het doet. Het geeft een beeld weer van de koersprestaties, marktvolume en het sentiment richting de cryptomunt. Op basis van deze score is er een top tien uitgekomen van het afgelopen jaar.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin domineert

Bitcoin (BTC) domineert niet alleen de crypto markt, maar het staat ook bovenaan de lijst van LunarCrash. De koning der cryptocurrencies is met 64% gedaald in het afgelopen jaar en heeft flink moeten lijden door het instorten van het Terra ecosysteem (LUNA) en grote crypto-bedrijven als Three Arrows Capital (3AC), Celsius en FTX.

Advertentie

Ethereum achtervolgt

Ethereum (ETH) achtervolgt, net als op basis van de marktkapitalisatie, bitcoin op basis van zijn algehele prestaties in het afgelopen jaar. Het netwerk heeft midden september natuurlijk de overstap gemaakt van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake, tijdens de langverwachte merge. Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het energieverbuik van het netwerk met 99% is gedaald door de Merge-upgrade.

De ethereum koers is in de afgelopen twaalf maanden met een totaal van 67% gedaald naar een huidige koers van $1.211.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP en litecoin

Ripple (XRP) heeft tijdens de huidige bearmarkt meerdere stijgingen meegemaakt door alle kleine overwinningen in de rechtszaak met de Securities Exchange Commisson (SEC). De community wacht nog altijd op een definitieve uitspraak om een einde te kunnen maken aan de uitputtingsslag.

Litecoin (LTC) heeft in het afgelopen jaar ook af en toe de spotlight weten te pakken, aangezien de community uitkijkt naar de volgende halving die gepland staat voor volgend jaar. De aankomende halving staat namelijk gepland voor augustus 2023 en de beloning voor het minen van een nieuw block zal gehalveerd worden van 12,5 LTC naar 6,25 LTC.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie