Shane Kuijpers
25/04/2022 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2022 14:05

Bitcoin exchange Kraken krijgt handelslicentie in Abu Dhabi

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

Amerikaans bitcoin (BTC) exchange Kraken krijgt een handelslicentie in Abu Dhabi. Daarmee is Kraken een van de eerste exchanges die goedkeuring heeft gekregen om actief te zijn in de  Abu Dhabi Global Market (ADGM).

Hoe Bitcoin de meme-community deze week volop heeft vermaakt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Belangrijke stap voor Kraken exchange

De licentie zorgt ervoor dat lokale crypto beleggers toegang krijgen tot VAE-dirham handelsparen. De VAE-dirham is de officiële munteenheid van de Verenigde Arabische Emiraten. In een interview met CNBC geeft Curtis Ting, directeur van Kraken, aan dat het aanbieden van handelsparen met lokale munteenheiden erg belangrijk is. Traditioneel gezien waren het vooral de Amerikaanse dollar en de Britse pond die beschikbaar waren op wereldwijde markten. Lokale valuta’s zorgen voor meer diversificatie.

Met de handelslicentie in Abu Dhabi is Kraken van plan om voor betere integratie met lokale banken en aanbieders van betalingsdiensten te zorgen. Dit zal de bitcoin exchange helpen om meer liquiditeit naar de regio te brengen, aldus Ting.

In Dubai, die andere grote stad in de Verenigde Arabische Emiraten, zijn al enorme crypto handelsvolumes te zien. Namelijk ruim $25 miljard per jaar. Ting geeft aan dat de regio klaar is voor meer adoptie en dat ze gewacht hebben op een gereguleerd aanbod zoals die van Kraken.

“Voor ons is het echt belangrijk om de toegang tot wereldwijde markten en wereldwijde liquiditeit te vereenvoudigen door ervoor te zorgen dat beleggers en handelaren in de regio toegang hebben tot lokale valuta’s (als handelspaar, red.).”

Advertentie

Collegegeld betalen met bitcoin

Zoals aangegeven begint de Verenigde Arabische Emiraten steeds meer warm te draaien voor crypto. Vorige maand was op Crypto Insiders te lezen dat het binnenkort in Dubai mogelijk gaat zijn om collegegeld te betalen met bitcoin en ethereum (ETH). Citizens School gaat vanaf vanaf komend schooljaar beide cryptocurrencies accepteren als betaalmiddel.

Twee weken daarvoor was ook te lezen dat bitcoin exchange FTX een handelslicentie had verkregen in Dubai. De exchange wil uitbreiden en op termijn zelfs een hoofdkwartier vestigen in het land in het Midden-Oosten.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie