Shane Kuijpers
31/03/2022 06:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2022 06:36

Met bitcoin en ethereum je collegegeld betalen? In Dubai kan het nu

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Met bitcoin en ethereum je collegegeld betalen? In Dubai kan het nu

Foto: Rasto SK/Shutterstock

Citizens School in Dubai gaat collegegeld in de vorm van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) accepteren, zo meldt Arabian Business. Collegegeld wat in de vorm van een van de twee cryptocurrencies binnenkomt wordt automatisch omgezet naar VAE-dirham, de munteenheid van de Verenigde Arabische Emiraten. Bovendien wil Citizens School meerdere facetten van blockchain en crypto technologie gaan integreren in toekomstige academische activiteiten. 

Dr. Adil Alzarooni, oprichter van de school, liet het volgende optekenen:

“We kijken ernaar uit om de rol van jonge generaties te versterken bij het realiseren van de digitale economie van de VAE. Naarmate meer mensen het tijdperk van digitalisering omarmen, zullen de kinderen van vandaag de ondernemers en investeerders van morgen worden.”

Bitcoin en Ethereum zijn een groot onderdeel van deze digitalisering. Hisham Hodroge, CEO van Citizens School, liet zich ook positief uit over de nieuwe ontwikkeling. Volgens Hodroge is het accepteren van bitcoin en ethereum als betaalmiddel meer dan alleen een betalingsoptie. Het is volgens hem een middel om meer belangstelling voor blockchain, crypto en alle bijbehorende toepassingen op te wekken. Deze technologie wil de school dus in de (nabije) toekomst ook inzetten voor academische en administratieve doeleinden. 

De school moet, als alles goed gaat, in september van dit jaar openen. Citizens School is centraal gelegen in Dubai en gaat fungeren als internationale basisschool. Een jaar les volgen op de school is overigens niet goedkoop. Het collegegeld ligt tussen de $12.250 en $17.700 per jaar en zal dus ook te betalen zijn in bitcoin en ethereum.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin exchange FTX in Dubai

Eerder deze maand kwam Dubai ook al in het ‘wallets en exchanges nieuws’ op Crypto Insiders. Bitcoin exchange FTX heeft namelijk als eerste exchange een handelslicentie in Dubai gekregen. Die stap sluit aan bij de doelstelling om van Dubai een globale crypto hub te maken. Ook voor FTX is dit een mooie zet richting verdere uitbreiding. De bitcoin exchange is van plan om een hoofdkwartier in Dubai te vestigen en crypto diensten aan te bieden aan onder andere institutionele beleggers uit de VAE. 

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Laatste aanpassingen ethereum ETF's uitgevoerd, lancering in juli?
Ethereum ETF’s grotere impact op de prijs dan bitcoin ETF’s
Advertentie