Wessel Kersting Wessel Kersting
25/05/2022 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2022 15:15

Bitcoin fonds van Fidelity bereikt $125 miljoen in investeringen

Nieuws
Bitcoin fonds van Fidelity bereikt $125 miljoen in investeringen

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

Fidelity Digital Assets, een dochteronderneming van Fidelity Investments die aan grote institutionele partijen een platform biedt voor het beveiligen, handelen en opslaan van digitale activa, heeft onlangs een erg interessante mijlpaal behaald met zijn Bitcoin (BTC) investeringsfonds.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Aantal Fidelity bitcoin investeerders van 83 naar 689

The Wise Origin Bitcoin Index Fund werd uitgebracht in augustus 2020. Dit zorgde ervoor dat cliënten van Fidelity de mogelijkheid kregen om een positie in bitcoin te krijgen. De minimale investering voor dit fonds werd vastgesteld op $50.000. Bijna negen maanden later was er al $102 miljoen opgehaald met 83 investeerders. 

In de twee jaar dat Fidelity met het Investments bitcoin indexfonds op de markt kwam heeft het aardig wat geld opgehaald. Helaas bleek dit idee toch iets minder gewild dan in eerste instantie gedacht. Uit de cijfers van Fidelity blijkt dat er elk jaar steeds minder wordt geïnvesteerd in het fonds.

Toch wist het fonds volgens de meest recente SEC filing die op maandag gepubliceerd nu $126,5 miljoen opgehaald. Hoewel dit een mooi getal is laat het duidelijk zien dat de groei afneemt. Toch groeit het aantal investeerders nog wel erg hard. Waar het er eerst 83 waren zijn het er nu 689.

Advertentie

In eerder crypto nieuws

Fidelity heeft in april ook aangekondigd dat zij haar cliënten de mogelijkheid zal bieden om middels bitcoin te sparen voor hun pensioen. Cliënten van Fidelity kunnen dan bitcoin toevoegen aan hun 401(k) nadat de werkgever dat heeft goedgekeurd. 

Ondanks dat dit in eerste instantie een erg interessant idee lijkt kwam er flink wat tegengas van officiële instanties. Ali Khawar, topfunctionaris van het Ministerie van Financiën in de VS, heeft namelijk aangegeven dat er erg veel risico’s aan vasthangen aangezien het om iemands pensioen gaat. Doordat er veel hype rondom bitcoin hangt en het een ‘speculatief activum’ is zou dit niet bij een pensioen passen. Toch gaat Fidelity door met dit idee en denken zij dat dit de toekomst is.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie