Timo Bult Timo Bult
25/10/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2022 19:04

Bitcoin fondsen zien instroom, ook positieve ontwikkeling bij XRP

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin fondsen zien instroom, ook positieve ontwikkeling bij XRP

Foto: T. Schneider / Shutterstock.com

Het grote geld houdt nog altijd de hand op de knip als het om crypto-investeringen gaat. Uit het nieuwe rapport van investeringsbedrijf CoinShares blijkt dat er in totaal een kleine $5 miljoen is weggestroomd uit de grote fondsen. Het onderstreept nogmaals het huidige sentiment op de markt met op de achtergrond de onzekere macro-economische situatie.

Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin fondsen zagen alsnog kleine instroom

In totaal stroomde er vorige week $5 miljoen weg uit de fondsen van onder andere CoinShares zelf, 21Shares en 3iQ. Daarbij was het totale handelsvolume $758 miljoen. Dat is het laagste punt sinds oktober 2020. Vorig jaar lag het gemiddelde handelsvolume nog op $7 miljard toen de markt er een stuk groener uitzag.

Ondanks dat er in totaal dus investeringen wegstroomden, was er bij de grote bitcoin (BTC)-fondsen wel een instroom te zien. Daar stroomde ongeveer $4,6 miljoen binnen, waarmee er voor de zesde week op rij een positieve instroom te zien is bij de koning der crypto. De afgelopen maand stroomde er $26,8 miljoen binnen en sinds het begin van 2022 $296 miljoen.

Ook de bitcoin short-fondsen liepen iets leeg. Investeerders investeren in deze fondsen als zij een daling verwachten. Een leegloop van deze fondsen is dus eigenlijk positief. CoinShares voegt hieraan toe:

“Exclusief de uitstroom van shortproducten zou vorige week tot een algehele kleine instroom hebben geleid.”

Advertentie

Ethereum fondsen lopen verder leeg na Merge

Ethereum (ETH) volgt daarentegen de bredere trend. Die fondsen liepen met $2,5 miljoen leeg. Dit betreft alweer de derde week op rij met rode cijfers. Sinds de Merge, de grote overstap van Ethereum naar het Proof-of-Stake (PoS) protocol, is er $11,5 miljoen weggestroomd, aldus CoinShares.

Ondanks de rode cijfers is er toch nog wat positiefs te melden. De fondsen omtrent Ripple’s XRP zagen namelijk een instroom van $0,8 miljoen. Dat is misschien weinig, toch is het de grootste instroom sinds de XRP rechtszaak begon.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie