Roy van Krieken Roy van Krieken
24/10/2022 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2022 15:05

XRP-rechtszaak: Dit zijn de volgende belangrijke stappen

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Forbes respalda a Ripple en el caso legal de XRP contra la SEC

Foto: Migren art/Shutterstock

De beruchte rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) loopt nu al bijna twee jaar en nog altijd heeft de rechter geen uitspraak gedaan. Echter, de laatste tijd zit er wel behoorlijk wat voortgang in de zaak. Er staan een aantal belangrijke dingen te gebeuren.

Ripple onder vuur: SEC verlengt cruciale deadline
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Ripple rechtszaak vordert gestaag

Het lijkt erop dat een uitspraak van de rechter niet meer eindeloos op zich zal laten wachten. Beide partijen dienden namelijk een tijdje terug een motie tot summary judgment in bij de rechter wat aangeeft dat een partij genoeg bewijs heeft verzameld om de rechter te laten oordelen. Ripple heeft inmiddels ook al gereageerd op deze motie van de SEC en vice versa.

Dat betekent dat we ondertussen in een nieuwe fase van de rechtszaak zijn beland. Daarnaast kan er gesteld worden dat er eindelijk licht aan het einde van de tunnel te zien is. Echter, over het mogelijke oordeel van de rechter kunnen we natuurlijk nog niets zeggen, al ziet de XRP-gemeenschap de kans op een Ripple-overwinning met de dag groeien.

Advocaat aan de kant van Ripple, Jeremy Hogan, liet op Twitter weten dat hij zelfs verbaasd was over de slechte kwaliteit van de argumenten van de SEC. 

“Ik was verrast hoe zwak de SEC was over de verplichting na de verkoop. Ik heb het gevoel dat ik iets mis”, zei Jeremy Hogan

Beide partijen hebben nu tot 15 november om weer opnieuw op elkaar te reageren. Deze argumenten zullen naar verwachting op 21 november worden gepubliceerd. Op dat moment zullen we dus weer meer weten.

XRP-gemeenschap in de rechtszaak

Ondertussen zou de XRP-gemeenschap een actievere rol in de rechtszaak kunnen gaan nemen. Advocaat John Deaton liet namelijk weten dat er een paar duizend ondertekende bewijsstukken zijn ingediend door XRP-holders en het zou dus kunnen dat leden van de XRP-gemeenschap hun stem kunnen gaan laten horen in de lopende zaak.

Al met al staat er genoeg te gebeuren in de zaak. Het zullen dan ook een paar spannende maanden worden. Iets meer dan een week geleden was in het ripple nieuws te lezen dat Ripple-CEO Brad Garlinghouse is in ieder geval voorzichtig optimistisch was dat de rechter over drie tot vier maanden een vonnis zal hebben gegeven.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie