Timo Bult Timo Bult
16/01/2024 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2024 14:46

Bitcoin fondsen zijn keerpunt voor crypto: CEO crypto-gigant Circle

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin fondsen zijn keerpunt voor crypto: CEO crypto-gigant Circle

Foto: Poetra.RH/Shutterstock

Enkele dagen geleden maakte een van de grootste stablecoin-uitgevers ter wereld, Circle, bekend dat het een beursgang wil maken. De CEO van USDC-uitgever Circle, Jeremy Allaire, schoof aan bij Bloomberg TV tijdens het World Economic Forum (WEF). Daar sprak hij onder andere over de komst van Bitcoin (BTC) ETF’s en de rol van zijn bedrijf in het nieuwe landschap.

Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto is institutioneler geworden

Uiteraard ging het overgrote deel van het gesprek over het feit dat de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten de eerste bitcoin spot beursfondsen (ETF’s) heeft goedgekeurd. Bloomberg stelt dat crypto daarmee in feite institutioneler is geworden. Allaire werd gevraagd of dit wel een goede ontwikkeling is voor crypto als industrie.

“Ja, ik denk dat het een goede ontwikkeling is,” stelt Allaire. Crypto kan als nieuwe technologie het huidige financiële systeem verbeteren. Maar volgens de CEO van Circle is het daarvoor wel nodig dat de traditionele financiële wereld verder verbonden wordt met de cryptowereld. De goedkeuring van de eerste bitcoin spot ETF’s is daarom positief voor crypto, dat hiermee ook extra erkenning krijgt.

Advertentie

Bitcoin ETF’s zijn goed voor stablecoin crypto

Allaire benadrukt dit ook in zijn volgende antwoord. Bloomberg vroeg hem of de komst van de ETF’s goed of slecht is voor Circle zelf. Door de komst van deze beursfondsen kunnen traditionele investeerders, die niet per se via een crypto exchange bitcoin willen kopen, makkelijker blootstelling krijgen aan BTC. Hiermee zijn stablecoins in dit proces minder belangrijk geworden.

Maar volgens de CEO is het alsnog goed nieuws voor zijn bedrijf:

“Dit is een keerpunt. De grootste partijen [zoals beurzen en vermogensbeheerders, red.] stappen crypto binnen. Dit geeft het signaal af dat er nu een verbinding is met het mondiale financiële systeem. Ze gaan op zoek naar killer toepassingen. Het lijdt geen twijfel dat een van die toepassingen stablecoins is.”

De concurrentie onder de stablecoins is moordend. Gisteren was in het crypto nieuws te lezen dat Tether (USDT), de grootste stablecoin, een grote slag heeft geslagen. In 2023 vergrootte het zijn marktandeel ten opzichte van de andere stablecoins flink, onder andere ten koste van USDC.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie