Ivo Melchers Ivo Melchers
12/01/2024 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2024 19:16

Crypto stablecoin uitgever Circle mikt op beursnotering

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto stablecoin uitgever Circle mikt op beursnotering

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Circle, de uitgever van crypto stablecoin USD Coin (USDC), wil zichzelf omtoveren tot een beursgenoteerd bedrijf. Het bedrijf heeft officieel een aanvraag ingediend voor een beursintroductie, beter bekend als ‘Initial Public Offering’ (IPO), in de Verenigde Staten. Het markeert een grote stap voor een gerespecteerde naam binnen het crypto-landschap.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto gigant wil naar de beurs

Circle heeft vandaag bekendgemaakt dat het vertrouwelijk een aanvraag heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om naar de beurs te gaan en aandelen openbaar te verhandelen.

Het feit dat het een ‘vertrouwelijke’ indiening betreft, betekent dat Circle de details van de aanvraag nog niet publiekelijk heeft bekendgemaakt. Dit is vaak een stap in het proces die bedrijven nemen om discreet informatie te delen met de toezichthouder voordat ze hun plannen openbaar maken.

Het aantal aandelen dat zal worden aangeboden en de prijsklasse voor het voorgestelde aanbod zijn volgens de aankondiging nog niet vastgesteld. De IPO zal naar verwachting plaatsvinden nadat de SEC haar beoordelingsproces heeft afgerond, afhankelijk van marktomstandigheden en andere voorwaarden.

In 2021 had Circle ook al plannen om naar de beurs te gaan via een deal met een zogenaamd ‘special purpose acquisition company’ (SPAC). Een SPAC is een bedrijf dat wordt opgericht met als doel andere bedrijven over te nemen en toegang te geven tot de beurs. Volgens de CEO van Circle, Jeremy Allaire, ging de deal niet door omdat zijn bedrijf de ‘’kwalificatie bij de SEC niet op tijd voltooide’’. In februari 2022 werd de waarde van het bedrijf geschat op 9 miljard dollar.

USDC is met een marktkapitalisatie van ruim 25 miljard dollar de op één na grootste stablecoin van de industrie. USDT, uitgegeven door Tether, is met een marktkapitalisatie van 94,5 miljard dollar de absolute koning binnen de niche.

Advertentie

Beschuldiging van banden met terroristen

Iets meer dan een maand geleden nam Circle ook al een plekje in het crypto nieuws in beslag. Het bedrijf reageerde op aantijgingen dat USDC gebruikt zou worden om terrorisme te financieren. In een persbericht claimde het helemaal geen terrorismefinanciering toe te laten – niet direct, en ook niet indirect.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie