Erik Juffermans Erik Juffermans
16/01/2024 07:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2024 19:56

Crypto stablecoin tether slaat enorme slag in 2023

Tether-USDT
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto stablecoin tether slaat enorme slag in 2023

Foto: Grey82/Shutterstock

USDT (Tether) is veruit de meestgebruikte stablecoin. Ook in 2023 zette USDT een geweldig jaar neer. De stablecoin verstevigde zijn positie en het marktaandeel van USDT groeide met maar liefst 21 procent. Daarmee vertegenwoordigt USDT meer dan twee derde van de totale stablecoin toevoer op de cryptomarkt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

USDT crypto stablecoin verstevigt positie

In 2023 maakten de concurrenten van USDT geen enkele kans. Tether boekte ten opzichte van alle concurrenten een fikse groei. Het totale marktaandeel van USDT is momenteel 71 procent. Aan het begin van 2023 stond het USDT-marktaandeel nog op ongeveer 50 procent. Dit blijkt uit data van het Amerikaanse crypto platform TheBlock.

Het totale aantal USDT tokens op de markt bedraagt momenteel 95 miljard. Dit is overigens meer dan het bruto binnenlands product van landen zoals Guatemala en Bulgarije. De nummer twee in de stablecoin markt, USDC, is goed voor ongeveer 27 miljard tokens. Dit is een forse teruggang voor USDC. Begin 2023 bedroeg het aantal USDC tokens op de markt nog 48 miljard.

De zaken gaan dus goed bij Tether. Waar de stablecoin lang bekritiseerd werd lijkt alles inmiddels van een leien dakje te lopen. De dominantie van USDT neemt enkel toe en de concurrentie bijt in het stof. 

Tether heeft nieuwe CEO

In oktober maakte Tether overigens een grote verandering bekend. Paolo Ardoino, voormalig CTO van Tether, nam namelijk de positie als CEO over van Jean-Louis van der Velde, die nu een adviserende rol inneemt. 

Destijds gaf Ardoino aan blij te zijn met de nieuwe stap in zijn carrière en grote successen voor zijn bedrijf voorziet. Vooralsnog lijken zijn plannen dus uit te komen.

“Ik ben verheugd en vereerd om de rol van CEO van Tether op me te nemen. Tijdens mijn loopbaan, die in 2014 startte bij Bitfinex en later in 2017 bij Tether, heb ik de mogelijkheden gehad veel mensen te leren kennen. Mensen die goede vrienden en familie werden. En als familie hebben we ongelooflijke resultaten behaald. Samen dromen we. Samen ontwikkelen we. Samen zijn we niet te stoppen.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie