Roy van Krieken Roy van Krieken
02/09/2023 16:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2023 16:31

Bitcoin gezocht: €200 miljoen begraven onder afval

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-BTC-James_howells-afval-

Foto: Shutterstock/Wut_Moppie

Een van de meest opmerkelijke verhalen in de wereld van bitcoin (BTC) betreft de Brit James Howells, een IT-specialist uit Newport die jaren geleden per ongeluk een harde schijf weggooide. Deze schijf bevatte 8.000 bitcoins, die nu een astronomische waarde hebben. In dit artikel duiken we dieper in op het verhaal van Howells en hoe hij een extreme zoektocht is begonnen om zijn verloren schat te vinden.

Wie is James Howells?

James Howells was al vroeg geïnteresseerd in de wereld van cryptocurrency en heeft een groot deel van zijn carrière besteed aan IT en blockchain-technologie. Zijn avontuur begon in 2013 toen hij besloot bitcoins te gaan minen. Destijds was de waarde van bitcoin nog bijna verwaarloosbaar en Howells slaagde erin een aanzienlijke hoeveelheid van deze digitale munten te verzamelen.

8,000 bitcoins op een stortplaats

Het ongeluk gebeurde toen Howells later besloot om een van zijn twee identieke harde schijven weg te gooien. Per ongeluk koos hij de verkeerde, en zo belandde ook zijn fortuin op een vuilnisbelt. Uiteraard zette Howells alles op alles om zijn harde schrijf terug te vinden. 

Eerdere pogingen om toestemming te krijgen voor het doorzoeken van de stortplaats werden afgewezen vanwege milieuoverwegingen en kosten. Echter, in 2021 sloot Howells een deal met een hedgefonds. Met financiële steun en technologische expertise, inclusief AI en robothonden, was Howells vanaf dat moment (op papier althans) in staat om een meer gerichte zoektocht te starten naar zijn verloren schatkist.

Wat zouden de BTC nu waard zijn?

Het exacte bedrag dat Howells heeft verloren is natuurlijk altijd afhankelijk van de volatiele marktprijs van bitcoin. Met de huidige waarde zouden de 8,000 bitcoins maar liefst $206 miljoen waard zijn! Toen de BTC koers op een all-time high stond zouden de bitcoins zelfs meer dan $550 miljoen waard zijn geweest. Het is een som die iedereen nachtmerries zou geven en die Howells motiveert om verder te zoeken, ongeacht de kosten en de tijd die het vergt. Tot dusver helaas zonder succes.

Het verhaal van James Howells benadrukt de inherente risico’s van het beheren van je eigen digitale activa. Het toont ook de volatiliteit en de potentiële waarde van bitcoin in de moderne financiële wereld. Howells’ verhaal is zowel een waarschuwing als een les voor iedereen die in cryptocurrencies investeert. Het beheren van je crypto komt met grote verantwoordelijkheden. Verlies je de toegang tot je digitale portemonnee, dan kun je ook echt alles kwijt zijn.

Bezit je momenteel crypto of bitcoin? Zorg ervoor dat je je wachtwoorden en/of private keys goed opslaat, beveiligt en een back-up maakt. Je weet nooit wat het in de toekomst waard kan worden. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement