Erik Juffermans Erik Juffermans
19/10/2022 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2022 18:30

Bitcoin groter dan JPMorgan en Facebook ondanks bearmarkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin volatiliteit valt extreem laag uit:

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ondanks de forse koersdaling van bitcoin (BTC) in de afgelopen maanden, is het vlaggenschip van crypto groter dan JPMorgan, de grootste bank van de Verenigde Staten. Momenteel ligt de marktkapitalisatie van bitcoin op ongeveer 370 miljard dollar. Daarmee laat bitcoin dus JPMorgan achter, die een marktkapitalisatie heeft van $349 miljard. Ook Meta, het moederbedrijf van Facebook, blijft achter met een marktkapitalisatie van $360 miljard, blijkt uit data van Companies Market Cap.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin staat op nummer 14

Bitcoin staat daarmee op 14e plek in het lijstje van meest waardevolle assets. Niet lang geleden stond bitcoin zelfs in de top 10. Eind vorig jaar was bitcoin in totaal ruim 1 biljoen dollar waard. Ondanks de forse koersdaling dit jaar is de grootste cryptocurrency dus nog altijd zeer grote jongen onder de financiële assets. De koers van bitcoin daalde van ongeveer 69 duizend dollar naar de huidige koers van rond de 20 duizend dollar.

Momenteel moet bitcoin technologiebedrijven als Amazon en Apple boven zich laten. De aandelen van die bedrijven handelen op zeer gereguleerde wijze en investeerders lijken nog altijd de voorkeur te geven aan zulke assets. Het is daarom de vraag hoe Bitcoin gaat reageren op groeiende regelgeving wereldwijd. Potentieel kan dit nieuwe investeerders aantrekken die voorheen het investeren in cryptocurrency te risicovol vonden.

Meerdere bedrijven en organisaties lijken zich voor te bereiden op een wijdere adoptie van bitcoin. Zo gaf bijvoorbeeld Alphabet, het moederbedrijf van Google recent aan bitcoin te accepteren als betaalmiddel voor cloud diensten. 

Is bitcoin digitaal goud?

Hoewel bitcoin momenteel als risicovolle asset wordt gezien, lijkt dit langzamerhand te veranderen. Sinds vorige maand correleert de koers van bitcoin weer sterker met die van goud dan met aandelen. Goud is een traditionele inflatiehedge. Dat houdt in dat investeerders in tijden van inflatie goud prefereren boven bijvoorbeeld aandelen. Bitcoin kwam op de markt als een digitaal betaalmiddel, maar werd de afgelopen jaren meer gezien als een hedge tegen inflatie. Het werd daarom het digitale goud genoemd. Echter verloor bitcoin die status dit jaar doordat het meer als een risicovol aandeel wordt verhandeld. Daar lijkt voorzichtig toch weer een ommekeer in plaats te vinden.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie