Timo Bult Timo Bult
15/10/2022 11:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2022 11:13

Bitcoin hard afgewezen bij $20.000, deze prijs moet het nu houden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El sentimiento por Bitcoin recupera su punto más alto en 10 meses

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock

Het nieuws dat de inflatie in de Verenigde Staten toch nog steeds erger is dan verwacht veroorzaakte een behoorlijke crash bij bitcoin (BTC). Een snel herstel leek te volgen en bitcoin kon opnieuw richting de $20.000 stijgen. Daar lijken de bears het fort succesvol te beschermen. BTC werd namelijk sterk afgewezen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin prijs blijft onder $20.000

Kijkend naar de actuele bitcoin prijsgrafiek valt te zien dat de huidige bitcoin prijs op $19.143 handelt op crypto exchange Coinbase. De BTC prijs in euro ligt op het Nederlandse handelsplatform Bitvavo op €19.705. Kortom, de koning der crypto heeft zijn herstel niet voort kunnen zetten boven de $20.000.

Zoals gezegd daalde bitcoin deze week plotseling snel nadat het inflatienieuws naar buiten kwam. Een dieptepunt van $18.131 werd bereikt vanaf waar de bulls weer even terug konden slaan. Dit bracht een stijging van maar liefst 10% in 12 uur tijd teweeg. Maar zoals verwacht stuitten de bulls bij de $20.000 op een stevig verzet.

Deze psychologische weerstand kon namelijk niet worden gebroken. Bitcoin werd afgewezen en daalde daardoor terug naar het huidige niveau. De sterke afwijzing voorspelt niet veel goeds voor BTC. Een verdere afdaling terug naar de lows van eerder dit jaar wordt namelijk steeds aannemelijker.

Een beetje hoop voor BTC?

Die lows vinden we bij $17.500. BTC kwam hier in juni dit jaar terecht na een enorme afdaling vanuit het $50.000-gebied. De lows gelden dan ook als cruciaal niveau om te houden.

Veel investeerders hopen dat we in deze prijszone een bodem kunnen vormen. Eerder was in het bitcoin nieuws te lezen dat Glassnode op basis van on-chain gegevens hier inderdaad een bodem gevormd kan worden. Dit is echter op basis van vorige bearmarkten en toen was de macrosituatie natuurlijk heel anders.

De bekende analist Dave the Wave deelde deze week wel wat extra hopium. Hij stelde vast dat de moving average convergence divergence (MACD) naar boven is gekruist. “Recente lokale down-trend is nu gelijk aan de vorige run-up,” aldus de analist. Hij voegt hieraan toe dat eenzelfde ontwikkeling op de maandelijkse grafiek een bodem zou suggereren:

“Een monthly close met een versterkend/krimpend histogram zal een duidelijke aanwijzing [of bevestiging] van een bodem zijn.”

Advertentie

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie