Erik Juffermans Erik Juffermans
22/09/2022 17:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2022 17:11

Bitcoin heeft de bodem bereikt, zegt Michael Saylor

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin heeft dieptepunt bereikt, zegt ex-Bitmex CEO Hayes

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Voorzitter en voormalig CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, sprak zich afgelopen woensdag uit over de stand van zaken omtrent bitcoin (BTC). Hij verwacht dat de BTC koers ergens in de komende 4 jaar het oude record van 69 duizend dollar weer zal bereiken. Ook claimt hij dat bitcoin zelfs richting de 500 duizend dollar (!) zou kunnen klimmen in de komende 10 jaar.

Bitcoin ETF’s beleven teleurstellende dag, BlackRock in het bijzonder
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin dieptepunt bereikt?

Saylor denkt ook dat het dieptepunt van de bitcoin koers is bereikt. Hij refereert naar bitcoins vierjarige simple moving average, een indicator die de afgezwakte prijsbeweging over de afgelopen 4 jaar visualiseert. Deze indicator staat momenteel op 20 duizend dollar. Saylor verwacht dat deze moving average een logisch steunpunt is voor de koers van bitcoin.

Het zijn niet enkel mooie woorden van Saylor. Tussen 2 augustus en 19 september heeft zijn bedrijf MicroStrategy opnieuw ‘de dip gekocht’. MicroStrategy kocht 301 bitcoins voor in totaal ongeveer 6 miljoen dollar. Het bedrijf bezit nu meer dan 130 duizend bitcoins.

Saylor bezit zelf ook bitcoins. 2 jaar geleden kocht hij ruim 17 duizend bitcoins rond de 9.500 duizend dollar.

Bitcoin heeft zijn potentie als inflatie hedge nog niet waargemaakt. In tijden van hoge inflatie correleert bitcoin nog steeds met traditionele risk assets. Op jaarbasis staat de bitcoin koers 60 procentpunten in de min.

Volgens Saylor is de volgende voor de hand liggende stap voor Bitcoin het vervangen van goud als een opslag van waarde. Mocht dat lukken, dan zou BTC inderdaad naar een waarde van 500 duizend dollar stijgen.

Bitcoin Lightning network

Saylor sprak ook over de werkzaamheden van MicroStrategy. 

“We zijn lightning wallets aan het ontwikkelen voor ondernemingen. Stel dat je bitcoin kan sturen naar duizend werknemers in een middagje, of lightning walls die je websites kunnen beschermen tegen cyberaanvallen. We zijn geïnteresseerd in cyberspace en zullen doorgaan met het vergroten van Bitcoin interesse. We zullen onze software kwaliteiten hiervoor gebruiken.”

Een lighting wallet is een wallet die snelle transacties van bitcoin mogelijk maken via Lightning Network. Normaalgesproken zijn bitcoin transacties relatief traag en duur. Het lightning netwerk maakt transacties mogelijk en biedt een oplossing voor het grote schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie