Roy van Krieken Roy van Krieken
21/09/2022 15:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2022 15:03

Michael Saylor koopt de dip, heeft nu 130.000 BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De ex-CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, heeft vandaag op Twitter bekend gemaakt dat het bedrijf opnieuw bitcoin (BTC) heeft bijgekocht. Ditmaal ging het om 310 BTC met een totale waarde van $6 miljoen. Dat betekent dat MicroStrategy deze bitcoins tegen een gemiddelde prijs van $19.851 heeft ingekocht.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

MicroStrategy blijft kopen

Ondanks de huidige koers van bitcoin lijken MicroStrategy en Michael Saylor niet afgeschrikt. Uit een document van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt dat MicroStrategy inderdaad 301 bitcoins heeft gekocht. Dit is publieke informatie, aangezien MicroStrategy op de beurs wordt verhandeld en dergelijke aankopen moet .

Het document bevestigt ook dat MicroStrategy op dit moment een astronomische 130.000 BTC op de balans heeft staan. Hiermee is het bedrijf een van de grootste bezitters van bitcoin ter wereld.

“Per 19 september 2022 bezat MicroStrategy, samen met zijn dochterondernemingen, in totaal ongeveer 130.000 Bitcoins, die werden verworven tegen een totale aankoopprijs van ongeveer $3,98 miljard en een gemiddelde aankoopprijs van ongeveer $30.639 per Bitcoin, inclusief vergoedingen en kosten.”

Hoe staat MicroStrategy er voor?

Het bedrijf van Michael Saylor staat er al langer om bekend om eigenlijk constant bij te kopen. Vooral wanneer de koers van bitcoin laag staat. De 130.000 bitcoins die het bedrijf op dit moment op de balans heeft staan zijn gekocht tegen een gemiddelde inkoopprijs van $30.639.

De koers staat vandaag de dag aanzienlijk lager dan dat. Dat betekent uiteraard dat MicroStrategy aardig in het rood staat. Sterker nog, op dit moment staat de volledige bitcoin-positie van MicroStrategy meer dan een miljard in de min!Dat zijn bedragen waar mening crypto investeerder onstuimige nachten zal beleven, maar het laat Michael Saylor schijnbaar koud. Hij gaat rustig door met het kopen van bitcoin, ook al staat hij diep onder water. Een HODL’er in hart en nieren.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie