Roy van Krieken Roy van Krieken
06/07/2022 15:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2022 15:20

Bitcoin heeft zelfde risicoprofiel als tech-aandelen: Coinbase

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Breekt de Bitcoin koers vandaag uit? Hoge inflatiecijfers op komst

Bitcoin grafiek op Coinbase

Voordat de cryptocurrency markt een paar maanden geleden hard begon te dalen, heerste nog het sentiment dat crypto als bitcoin (BTC) mogelijk een goede hedge zijn tegen inflatie. Dit bleek wellicht wat te optimistisch. Volgens de hoofdeconoom van de grote crypto-exchange Coinbase, Cesare Fracassi, heeft crypto inmiddels bijna precies hetzelfde risicoprofiel als aandelen uit de technologie sector.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto toch geen hedge?

In een blogpost maakt Fracassi duidelijk dat hij sterke overeenkomsten tussen technologie aandelen en de crypto markt ziet. Beide sectoren zijn vanaf de pandemie in 2020 extreem hard gestegen. Ook de correlatie tussen beide sectoren is sindsdien hard gegroeid, aldus Fracassi.

Dit is wel een relatief nieuw fenomeen. Fracassi stelt dat sinds het ontstaan van de wereld van crypto, deze correlatie nooit zo sterk als nu was. Niet alleen de correlatie met tech-aandelen is volgens Fracassi op dit moment erg hoog, ook is er een sterke correlatie met olie en de farmaceutische industrie op te merken.

“In de eerste tien jaar van zijn bestaan was het bitcoin rendement gemiddeld niet gecorreleerd met de prestaties van de aandelenmarkt, maar sinds de COVID-pandemie is begonnen, is de correlatie snel toegenomen. In het bijzonder delen crypto activa vandaag vergelijkbare risicoprofielen als oliegrondstoffenprijzen en technologie-aandelen.”

Bitcoin en de aandelenmarkt

Vaak wordt bitcoin ook vergeleken met goud. Het werd niet lang geleden zelfs nog geprezen als een mogelijke vervanger van goud als bescherming tegen de inflatie. Volgens Fracassi is bitcoin echter vele malen meer risicovol dan goud of zilver als investering. 

De beste vergelijking met bitcoin is volgens Fracassi de Amerikaanse autofabrikant Tesla. Dit bedrijf, wat uiteraard werd opgericht door de rijkste man ter wereld Elon Musk, is qua volatiliteit in veel opzichten hetzelfde als bitcoin. Fracassi verwacht ook niet dat deze correlatie tussen crypto en de tech-sector in de nabije toekomst zal verminderen. Integendeel, hij verwacht dat dit alleen maar zal groeien.

“Dit suggereert dat de markt verwacht dat crypto activa steeds meer verweven zullen raken met de rest van het financiële systeem, en dus blootgesteld zullen worden aan dezelfde macro-economische krachten die de wereldeconomie bewegen.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie