Kevin Schijven Kevin Schijven
24/04/2023 08:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2023 08:07

Bitcoin in cruciale prijszone: waarom deze week weer spannend wordt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin worstelt, verkoopdruk stijgt, HODL’ers zetten nieuw record

Foto: BeautifulBlossoms/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte een flinke duik afgelopen week. De koers verloor grip op de $30.000 en kwam zaterdag kort onder $27.200 uit. Sindsdien houdt bitcoin stand en de koers heeft zelfs iets kunnen herstellen. Bitcoin tikte afgelopen nacht $27.900 aan, maar zakt vanochtend in rap tempo naar $27.450 op Binance en €25.000 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,1% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 7%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $532 miljard en de dominantie op 45,9%. De Fear & Greed Index komt uit op 53 (Neutral).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Investeerders die top kochten, verkopen met verlies

Afgelopen vrijdag werd maar liefst $240 miljoen aan BTC verkocht, meldt James V. Straten. Het verkoopgedrag onder investeerders wordt steeds agressiever, zegt de analist. Hij voegt daaraantoe dat het vooral korte termijn houders zijn, die de top vlak boven $30.000 kochten, die onlangs het meest verkochten, en tegen verlies.

Het vertrouwen dat we in een bull-markt zitten lijkt weer snel af te nemen. Analysebedrijf Ecoinometrics noemt de huidige markt dan ook een typische bearmarkt.

Advertentie

Bitcoin koers zit in cruciale prijszone

Bitcoin zit sinds vrijdag in een enigszins cruciale prijszone. De koers zit namelijk nog maar net boven de 50-dagen simple en exponential moving averages, die op $27.120 en $27.300 uitkomen. De koers zit ook net vlak onder de 100-weken exponential moving average, die op $27.630 uitkomt. Er zit hier ook nog een zogeheten CME gap tussen.

Vooralsnog houdt bitcoin stand boven de 27.000. Volgens de medeoprichters van analysebedrijf Glassnode kan dit zelfs een teken van een nieuwe bodem zijn.

Het valt echter analist Caleb Franzen op dat het bitcoin nog niet lukt om de $27.820 weer te doorbreken. Dit is volgens de analist nodig om het momentum bullish te houden. Er lijkt in de markt veel vrees te zitten dat als de $27.000 niet standhoudt, we snel nog een stap lager kunnen zakken richting de $25.000.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Nieuwe macro-data deze week

Afgelopen week was het iets rustiger qua macro-economische data, maar toch namen de koersen een forse duik. Deze week belooft daardoor mogelijk nog spannender te worden.

We hebben onder andere het earnings seizoen, die op volle toeren begint te draaien. Maar liefst 42% van S&P 500 bedrijven zal de komende dagen hun kwartaalcijfers publiceren, waaronder de allergrootste bedrijven. De pre-market futures kleuren vanochtend al rood.

Morgen volgen ook nieuwe Amerikaanse huizenmarktcijfers, op donderdag werkloosheidscijfers en aanstaande vrijdag nieuwe inflatiecijfers met de core personal consumption expenditures (PCE). Volgende week volgt de Federal Open Market Committee (FOMC) meeting.

Nederlandse crypto-analist: ‘Er zijn signalen voor een groene week’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin NFT’s blijven hard groeien

Ondanks de dalende prijs, blijven NFT’s het wel opvallend goed doen op het Bitcoin netwerk. Het aantal Ordinals, of bitcoin inscripties, op het netwerk neemt steeds sneller toe, blijkt uit data van Dune Analytics.

Bitcoin in gevaar? Beleggers stappen over naar defensieve investeringen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie