Kevin Schijven Kevin Schijven
27/03/2022 10:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2022 10:51

Bitcoin in gevecht met 200-dagen EMA: uitbraak of pullback?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin in gevecht met 200-dagen EMA: uitbraak of pullback?

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon deze week weer aardig stijgen en zelfs gedurende het weekend zette die stijging nog iets voort. De angst en onzekerheid nemen ondertussen in rap tempo af en de markt is zeer hoopvol dat bitcoin de komende tijd verder stijgt.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers deze week 5,7% in de plus

De bitcoin koers begon aan de huidige stijging bijna twee weken geleden. Toen lag bitcoin nog tussen $38.000 en $39.0000 waar de koers lang consolideerde. Bitcoin kwam een week geleden op $41.000 aan en afgelopen donderdag op $44.000 na een reeks van higher lows.

Vrijdag piekte bitcoin op meerdere beurzen even naar $45.000, de hoogste prijs in weken. Het bleek echter nog om een fake out te gaan. Desondanks kon bitcoin vervolgens boven $44.200 standhouden en bleef voorzichtig klimmen.

Afgelopen nacht piekte bitcoin even naar $44.800 en de koers hield de afgelopen uren stand boven $44.500. Op het moment van schrijven komt de bitcoin prijs op $44.550 uit op KuCoin en €40.550 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers 0,3% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden en 5,7% in de plus ten opzichte van een week geleden.

Advertentie

Gaat bitcoin eerst een pullback maken?

Dat de koersstijging rond deze prijs enigszins zou afremmen, werd al verwacht. Er ligt hier namelijk flink wat weerstand en dit is het gebied waar bitcoin begin deze maand en midden februari werd afgewezen. Toch ziet de de markt er ditmaal een stuk gezonder uit en is de kans groot dat bitcoin deze week afsluit met een mooie groene candle.

Analysebedrijf Glassnode meldt de huidige stijging vooral wordt aangedreven door de spotmarkt. Dat duidt wellicht op een meer organische vraag dan de vorige paar stijgingen die vooral door de derivatenmarkt werd aangedreven.

Deze spotvraag zien we ook terug met de enorme instroom in de Canadese bitcoin spot exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds, van Purpose, meldt On-Chain College:

Ondertussen blijft Terra (LUNA) voor zijn UST stablecoin massaal BTC inkopen. Het cryptocurrency-project heeft al $1,1 miljard van de geplande $10 miljard in BTC deze week geïnvesteerd. Klik hier om daarover meer te lezen.

Toch verwachten veel analisten dat bitcoin eerst een kleine pullback maakt voordat de rally weer voortzet. De koers is momenteel in gevecht met de 200-dagen exponential moving average die ligt rond $44.860. De koers moet wellicht niet alleen de 200-dagen EMA breken, maar ook  het gebied tussen $46.000 en $47.000 breken om een echte trendommekeer uit dit bereik te bevestigen. Veel analisten zijn daarom nog wat terughoudend en verwachten eerst een pullback voordat dit gebeurt. De hoop is dat bitcoin alsnog boven $42.000 standhoudt om niet te veel momentum te verliezen.

Crypto ontbijt: Bitcoin whales slaan in & miljardenboete voor Ripple
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie