Timo Bult Timo Bult
27/03/2022 09:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 13:04

Terra kocht al $1,1 miljard aan bitcoins, blijkt uit deze wallet data

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra kocht al $1,1 miljard aan bitcoins, blijkt uit deze wallet data

Foto: phanurak rubpol/Shutterstock

Terra (LUNA) is druk bezig met bitcoin (BTC) kopen! De afgelopen dagen kocht het project systemisch BTC om de reserves van zijn UST stablecoin aan te vullen. Inmiddels zouden de reserves al een waarde hebben van meer dan $1 miljard. Dat blijkt uit data van Bitinfocharts.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Terra voegt daad bij woord en koopt bitcoins

Dat Terra bitcoin zou gaan kopen was geen geheim. De oprichter, Do Kwon, van het project heeft zich vaker uitgesproken over zijn wens om bitcoin reserves ter waarde van $10 miljard aan te leggen. Het doel hiervan is om de waarde van UST, een cryptocurrency die een stabiele waarde van $1 moet handhaven, stabiel te houden. Eerder stelde hij dat dit “een nieuw monetair tijdperk” in zal luiden.

En dat bitcoin kopen gebeurt nu ook daadwerkelijk. Sinds 22 maart worden elke dag systematisch bitcoins toegevoegd aan het wallet adres dat door analisten en deskundigen aan de Luna Foundation wordt gelinkt. Dat begon op 22 maart met de aankoop van bijna 3.000 bitcoins.

Sinds 22 maart stroomden er al 13.900 bitcoins binnen bij de wallet. De wallet zou daarmee nu $1,1 miljard aan bitcoin in bezit hebben. De bitcoin aankopen zijn volgens analisten een van de redenen dat de BTC koers de afgelopen dagen in een versnelling terecht is gekomen.

UST stablecoin komt in stroomversnelling

De terraUSD (UST) stablecoin lijkt te kunnen profiteren van de ontwikkelingen. De marktkapitalisatie kwam begin vorige maand in een stroomversnelling terecht en houdt tot nu toe vast aan het momentum, zoals te zien op de onderstaande grafiek.

UST marktkapitalisatie
TerraUSD (UST) marktkapitalisatie – Bron: CoinMarketCap

In eerder nieuws was te lezen dat Kwon een weddenschap ter waarde van miljoenen dollars is aangegaan. De weddenschap draait om de waarde van LUNA, waarvan sommigen denken dat die in kan storten door de manier waarop de algoritmische stablecoin werkt. Kwon is het hier natuurlijk niet mee eens en ging de weddenschap op 14 maart aan.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie