Timo Bult Timo Bult
17/03/2022 15:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2022 15:04

Terra wil $10 miljard aan bitcoin kopen: ‘We zijn al begonnen’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra wil $10 miljard aan bitcoin kopen: 'We zijn al begonnen'

Foto: Zeedign.com/Shutterstock

Terra (LUNA) is een blockchain-netwerk dat zich specialiseert in stablecoins. Het project heeft grootse plannen om te groeien. Een daarvan is het kopen van een enorme hoeveelheid bitcoin (BTC). Uit nieuwe uitspraken van Terra-oprichter Do Kwon blijkt dat het project zelfs al begonnen is met bitcoin kopen.

Nederlanders kiezen memekoning: Shiba inu of toch PEPE?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

$10 miljard aan bitcoin opent deuren naar nieuw tijdperk

Terra’s UST stablecoin is een zogenoemde algoritmische stablecoin. Door automatisch LUNA om te zetten in UST, en vice versa, wordt de prijs van 1 UST gelijk gehouden aan 1 dollar. De onderliggende reserves zullen de komende tijd flink worden aangevuld met bitcoin.

Kwon liet enkele dagen geleden in een tweet weten maar liefst tenminste $10 miljard aan bitcoin te willen kopen voor de UST reserves. Hij zei hierover dat dit “de deuren zal openen naar een nieuw monetair tijdperk met een Bitcoin-standaard.”

‘We zijn al begonnen met bitcoin kopen’

In latere tweets verduidelijkt Kwon dat de bitcoins gebruikt zullen worden om de waarde van UST stabiel te houden en om ervoor te zorgen dat de onderliggende reserves stabiel en gedecentraliseerd zijn. Cointelegraph vroeg Kwon of het idee om bitcoin te kopen op dit moment nog enkel een idee was, of dat het al wordt uitgevoerd. Daarop reageerde hij:

“Ik begrijp niet wat het verschil daartussen is. We zijn al bitcoin aan het kopen.”

Advertentie

UST groeide dit jaar al met $5 miljard in waarde

Kortom, Terra en zijn UST maken grote stappen. En dat is tevens te zien in de marktkapitalisatie van de stablecoin. Die hing begin dit jaar nog vlak boven $10 miljard maar is sindsdien met maar liefst $5 miljard gegroeid naar een totale marktkapitalisatie van $15 miljard. De stablecoin nadert hiermee langzaam maar zeker de top 10 van grootste cryptocurrencies.

De eerste grote concurrent op het pad van UST is Binance USD (BUSD) dat een marktkapitalisatie van $17,8 miljard heeft. De concurrenten hierboven zijn echter nog een flink stuk groter. USD Coin (USDC) heeft een waarde van $52,5 miljard en tether (USDT) $80 miljard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie