Ivo Melchers Ivo Melchers
28/12/2022 09:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2022 09:04

Bitcoin investeerders hebben meer verlies dan ooit tevoren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Augustus mogelijk slechtste maand voor bitcoin sinds 2015

Foto: Sittipong Phokawattana/Shutterstock

Zeggen dat 2022 een slecht jaar was voor de crypto markt is een understatement. De bitcoin koers heeft flinke klappen moeten ontvangen in het afgelopen jaar en sinds de ondergang van FTX is het wederom van een klif af gevallen en heeft het moeite om boven de $17.000 terrein te winnen. Onlangs kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat de volatiliteit momenteel extreem laag is, aangezien de koers zeer stabiel rond het prijsniveau van $16.800.

Crypto Rewind: grote Ripple aankondiging, mega bitcoin-aankopen & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin holders in het verlies

De koers staat vandaag de dag rond hetzelfde niveau als twee jaar geleden, wat betekent dat veel holders die meer recentelijk bitcoin (BTC) hebben aangeschaft nu in het rood staan. Data van blockchain analysebedrijf Glassnode laat zien dat veel korte- als langetermijn holders de huidige BTC koers een nachtmerrie vinden. Om als langetermijn holder te worden beschouwd, moet je minimaal 155 dagen BTC vasthouden.

Data van 26 december laat zien dat 1.889.585 BTC van korte termijnholders momenteel in het rood staan hebben en 6.057.858 BTC van de lange termijnholders. Dit is een nieuw record in termen van het percentage van de totale bitcoin voorraad in omloop, exclusief de BTC die door crypto exchanges wordt vastgehouden.

Iets meer dan een maand geleden kon je lezen dat 51% van alle bitcoin adressen destijds in het rood stond. Dit stond gelijk aan 24,6 miljoen BTC wallets.

Advertentie

Einde bearmarkt voor bitcoin?

Discussies over het feit of de bodem voor BTC al bereikt is of niet zijn mateloos populair op het moment. Niemand kan met zekerheid zeggen wat de koers op zowel de korte als lange termijn in petto heeft, maar data uit het verleden kan wel gebruikt worden als vergelijkingsmateriaal.

Wanneer we de huidige bearmarkt naast de eerdere gaan leggen, komen we tot de conclusie dat het het nog steeds ruimte heeft om te dalen. De drempel van een 80% daling is nu namelijk nog niet overschreden, want de koers is met ongeveer 77% gedaald.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie