Ivo Melchers Ivo Melchers
22/11/2022 11:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2022 11:14

Meer dan 50% van bitcoin adressen staat in het rood

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Crypto-investeerders hebben het niet makkelijk op het moment: de markt verkeert namelijk in zwaar weer. De koers van bitcoin is vanaf de all-time high van $69.000 in totaal met meer dan 75% gedaald en de meeste altcoins zijn zelfs nog harder gekelderd. On-chain analyse laat ons zien dat de meeste bitcoin (BTC) adressen, ook wel wallets genoemd, op het moment een verlies moeten noteren op hun holdings.

Amerikaanse overheid een van de grootste bitcoin-holders ter wereld
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

24,6 miljoen Bitcoin adressen

Volgens data van blockchain-analysebedrijf IntoTheBlock staan maar liefst 24,6 miljoen BTC adressen op het moment in het rood. Dit staat gelijk aan 51% van het totaal aantal adressen. 45% van de adressen staat, ondanks de huidige koers van bitcoin, nog steeds in het groen. Als laatste staan 4% van het totaal aantal BTC adressen ongeveer op break-even.

Advertentie

Einde bearmarkt in zicht?

Na regen komt zonneschijn als we Lucas Outumuro, hoofd onderzoek bij IntoTheBlock, moeten geloven. Volgens hem lijkt het bearish momentum aan een einde te komen. Hij beargumenteert dit door data van vorige berenmarkten erbij te halen. Deze waren namelijk elke keer geëindigd op het moment dat de meerderheid van de bitcoin adressen in het rood stonden.

In de vorige berenmarkt vond de koers van bitcoin zijn bodem in januari 2019 rond een koers van $3.200. Het percentage adressen met een verlies was op dat moment 55% en drie maanden later begon de koning der cryptocurrencies weer aan bullish momentum.

Op het moment dat bitcoin zijn bodem vond in het jaar 2015 was dit percentage zelfs gestegen tot 62%. Resultaten uit het verleden bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar als we naar de vorige berenmarkten kijken lijkt een bodem steeds dichterbij te komen.

Echter zijn de huidige omstandigheden in de wereld van cryptocurrencies op zijn zachtst gezegd niet ideaal. Met het omvallen van FTX heerst er enorm veel angst op de markt en lijkt het wachten op de anderen grote partijen die hun hoofd niet meer boven water kunnen houden. Wat dat betreft blijven het spannende tijden op de crypto-markt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie