Roy van Krieken Roy van Krieken
15/10/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2022 19:04

“Bitcoin is een verzekering tegen een financiële ramp”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
“Bitcoin is een verzekering tegen een financiële ramp”

Foto: Gajus/Shutterstock

De legendarische investeerder en miljardair Bill Miller blijft ondanks de huidige staat van de markt enorm bullish als het op cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) aankomt. Bill Miller geeft aan dat hij op dit moment twee favoriete investeringen heeft: Amazon aandelen en de koning der cryptocurrencies, bitcoin.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin zorgt voor bescherming

Miller gaf aan dat hij erg enthousiast is over bitcoin tijdens een gesprek met Marvin McIntyre van Morgan Stanley, dat meldt Bloomberg. Aan de ene kant erkende de belegger dat goed presterende bedrijven van de afgelopen tien jaar nu worden verpletterd door een hardnekkig beleid van de Amerikaanse Federal Reserve. Anderzijds zei hij dat dit een uitgelezen kans is om goedkoop meer aandelen en bitcoin te kopen. 

Vooral als je investeert met het oog op de lange termijn is dit een mooi moment om in te schalen, aldus Miller. De investeerder weet persoonlijk ook heel goed wat het betekent als je op het juiste moment koopt. Hij kocht in 1997 namelijk Amazon aandelen tijdens de beursgang van dit bedrijf.

“Als je tijdshorizon langer is dan een jaar, zou je het heel goed moeten doen in de markt,” zei Miller.

Uiteraard staat de BTC koers op dit moment erg laag. Vanochtend was zelf nog in het bitcoin nieuws te lezen dat de koers weer werd afgewezen op het prijspunt rond de $20.000. Dat betekent aan de ene kant dat veel investeerders in het rood staan, maar volgens Miller is dit ook juist een uitstekend moment om te kopen.

Bitcoin-verzekering

Aan het begin van dit jaar gaf Miller al aan dat zijn volledige portfolio eigenlijk slechts uit twee investeringen bestaat. De helft bestaat uit Amazon aandelen en de andere helft uit bitcoin. Sindsdien is het geloof van Miller in de cryptocurrency niet verminderd.

Een paar dagen geleden noemde Miller bitcoin zelfs een verzekering tegen financiële rampen. Dit heeft volgens hem alles te maken met het feit dat bitcoin niet direct verbonden is aan het wereldwijde financiële systeem.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie