Roy van Krieken Roy van Krieken
16/12/2021 15:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2021 15:18

Bitcoin is het ‘goud van de jongere generatie’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin is het goud van de jongere generatie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De vergelijking tussen bitcoin (BTC) en goud is ten tijde van een uit de pan rijzende inflatie weer relevanter dan ooit. Veelal wordt de grootste cryptocurrency als een uitstekend alternatief voor het edelmetaal gezien. Ook legendarische investeerder Ray Dalio spreekt zich uit over bitcoin en hoe het zich zal verhouden ten opzichte van goud.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ray Dalio over bitcoin

Ray Dalio is een van de meest succesvolle vermogensbeheerders aller tijden. Hij stond jarenlang aan de top van het grootste hedgefonds ter wereld, Bridgewater Associates. Over de jaren heeft hij een vermogen opgebouwd van meer dan $20 miljard.

Niet lang geleden was Ray Dalio nog erg sceptisch over de potentie van cryptocurrencies binnen het bestaande financiële systeem. Hij ging er in 2020 nog vanuit dat bitcoin en de rest van de crypto sector simpelweg verboden zou worden door overheden over de hele wereld.

Inmiddels is hij enigszins van gedachte veranderd. Hij heeft zelfs persoonlijk bitcoin in zijn bezit. Volgens Dalio is bitcoin een uitstekende investering op het punt dat de Amerikaanse dollar dreigt in waarde te verliezen. 

Advertentie

Goud vs. BTC

Dalio maakte onlangs ook de vergelijking tussen goud en bitcoin tijdens een interview met Marketwatch. Volgens hem is bitcoin het goud van de jongere generatie. Wel geeft hij nog altijd aan dat hij gelooft dat bitcoin totaal geen intrinsieke waarde heeft.

“Het is bijna het alternatief voor goud van de jongere generatie en het heeft geen intrinsieke waarde, maar het heeft toegerekende waarde en daarom heeft het enige verdiensten.”

Hoewel Dalio nog altijd enigszins terughoudend is als het op bitcoin aankomt kan hij niet anders dan toegeven dat hij positief verrast is. Hij noemt het feit dat bitcoin nog nooit gehackt is en dat er intussen sprake is van een grootschalige adoptie een enorme prestatie.

Wel waarschuwt hij opnieuw voor een mogelijk verbod. Hij verwacht dat bitcoin makkelijk verboden kan worden op het moment dat de cryptocurrency daadwerkelijk bestaande fiat valuta dreigt te vervangen. Hij maakt de vergelijking met goud in 1933. De president van de Verenigde Staten verbood Amerikaanse staatsburgers destijds om goud te bezitten, hetgeen in 1974 pas werd omgedraaid.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie