Roy van Krieken Roy van Krieken
25/05/2021 14:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2021 14:01

Bekende Bitcoin (BTC) kritische hedgefonds-manager Ray Dalio bezit toch BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bekende Bitcoin (BTC) kritische hedgefonds-manager Ray Dalio bezit toch BTC

De Amerikaanse multimiljardair en co-chief investment officer van Bridgewater Associates, Ray Dalio stelt in een interview met CoinDesk dat hij bitcoin (BTC) bezit. De belangrijkste reden voor Dalio om te geloven in bitcoin is het feit dat volgens hem de Amerikaanse dollar op het punt staat veel in waarde te verliezen als gevolg van grootschalige inflatie. Mocht dat gebeuren dan is bitcoin door de vele vergelijkbare eigenschappen met goud een uitstekende manier om waarde te behouden.

Dalio stelt zelf dat hij liever bitcoin bezit dan obligaties mocht het scenario van een in waarde verliezende dollar uitspelen zoals hij dat verwacht. Daarnaast geeft hij aan dat hij op dit moment ook daadwerkelijk bitcoin bezit. Hij gaat niet in op details, dus we weten niet voor hoeveel procent zijn portfolio uit de grootste cryptocurrency bestaat.

Het is dus duidelijk dat in de afgelopen maanden Dalio van gedachte is veranderd. In november van vorig jaar was hij namelijk nog vrij sceptisch over bitcoin en cryptocurrency’s in het algemeen. Wederom noemt hij het feit dat bitcoin een belangrijk oppotmiddel kan zijn in tijden dat het met de dollar slecht gaat. 

Dalio is echter niet alleen lovend en optimistisch over bitcoin. Hij heeft het ook over een groot gevaar voor bitcoin. Volgens hem is dit grootste gevaar tegelijkertijd het succes dat bitcoin behaalt. Hoe groter bitcoin wordt des te meer het gezien gaat worden als een existentiële dreiging door andere partijen. Denk vooral aan regeringen van landen. Als bitcoin groter en succesvoller blijft worden kunnen landen het net langer negeren. Volgens Dalio kan dit negatief uitpakken voor bitcoin.

Het is duidelijk wat de mening is van Ray Dalio. Als een van de meest succesvolle hedge fund managers van de wereld bekrachtigt hij in dit interview bitcoin en alles waar het voor staat. Hij geeft echter ook een waarschuwing uit. Het succes van bitcoin kan tevens een gevaar vormen. Ook benadrukt Dalio nogmaals het belang van diversificatie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie