Kevin Schijven Kevin Schijven
23/09/2020 11:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2020 11:02

Bitcoin is minder riskant dan cash en goud, zegt CEO die onlangs half miljard in BTC investeerde

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin is minder riskant dan cash en goud, zegt CEO die onlangs half miljard in BTC investeerde

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

MicroStrategy was deze zomer het eerste beursgenoteerde bedrijf dat het merendeel van zijn schatkist in bitcoin (BTC) stopte. Begin augustus kocht MicroStrategy 21.454 BTC voor $250 miljoen en op 15 september wederom 16.796 BTC voor $175 miljoen.
Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, meldt op 22 september in een interview aan Bloomberg dat het recente beleid van de Federal Reserve, de centrale bank van de VS, hem overtuigd heeft om bitcoin te kopen.

We zijn er vrij zeker van dat bitcoin minder riskant is dan het vasthouden van fiatvaluta, en minder riskant dan het vasthouden van goud.

Aldus Saylor. MicroStrategy had voorheen $500 miljoen geïnvesteerd in staatsobligaties, maar het rendement ervan kelderde toen het coronavirus uitbrak.

We voelden echt alsof we op een smeltend ijsblokje van $500 miljoen zaten.

Saylor voegt daaraan toe dat de waarde van goud omlaag zal gaan omdat het nog gedolven wordt. Het aanbod van bitcoin daarentegen ligt vast, zegt de CEO. Hij voorspelt dat andere beursgenoteerde bedrijven waarschijnlijk in de komende drie tot zes maanden ook bitcoin zullen instappen.
Toch geeft Saylor ook toe dat hij geen “diehard” fan is van cryptocurrencies. Mochten obligaties weer meer opleveren, dan heeft de CEO geen moeite om de bitcoin weer te dumpen.

We kunnen het elke dag van de week, elk uur van de dag liquideren. Als ik $200 miljoen aan Bitcoin zou moeten liquideren, zou ik dat op een zaterdag kunnen doen.

Vooralsnog heeft Saylor geen plannen om de BTC te verkopen. Toen MicroStrategy voor het eerst bitcoin kocht lag de prijs nog boven de $11,500. Sindsdien is de waarde ervan gedaald met ongeveer 10% naar onder de $10,500. Alsnog staat bitcoin bijna 50% in de plus sinds de aanvang van 2020.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie