Roy van Krieken Roy van Krieken
29/09/2022 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2022 15:30

“Bitcoin is niet meer te stoppen”, aldus senator VS

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
“Bitcoin is niet meer te stoppen”, aldus senator VS

Foto: elinaxx1v/Shutterstock

Een Amerikaanse senator, Cynthia Lummis, is heilig overtuigd van de potentie van bitcoin (BTC) en de bredere crypto industrie. Volgens haar is bitcoin in staat om positieve dingen bij te dragen aan de Amerikaanse economie. Daarnaast gelooft ze dat de koning der cryptocurrencies op dit moment al niet meer te stoppen is.

Bitcoin koers aan de vooravond van ‘parabolische fase’, volgens expert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Cynthia Lummis en bitcoin

Tijdens een interview met Hard Money hield Lummis haarzelf niet in. Haar steun voor bitcoin was al langer geen geheim, maar in het interview onderstreepte zij haar mening in niet te missen taal. De Amerikaanse senator stelde zelfs dat het een ‘geruststellend idee’ is dat bitcoin bestaat ten tijden van grote economische onrust.

“Ik hou ervan dat het niet gestopt kan worden, vooral omdat ik bezorgd ben over onze nationale schuld, ik ben bezorgd over inflatie.. We zien overal dingen die inflatoir zijn. Het is eigenlijk geruststellend om te weten dat Bitcoin er is,” zei de senator.

Lummis wordt door de crypto gemeenschap gezien als een van de grootste voorstanders van de crypto industrie binnen de Amerikaanse overheid. In februari van dit jaar gaf senator Lummis nog aan dat het mogelijk een erg goed idee was dat de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, bitcoin op de balans zou nemen. 

Lummis kocht voor het eerst BTC in 2013 voor ongeveer $320. Sindsdien heeft zij haar oorspronkelijk investering nooit meer verkocht en is de waarde hiervan gestegen tot zeker $70.000. Deze zomer zou senator Lummis voor het laatst opnieuw bitcoin hebben bijgekocht, da blijkt uit openbare documenten.

Pro-crypto wetgeving

Ook werkt senator Lummis samen met senator Kyrsten Sinema aan wetgeving dat Amerikanen de mogelijkheid biedt om te leren over cryptocurrencies. Voor Lummis is naar eigen zeggen de Amerikaanse bevolking bijbrengen over alle mogelijkheden van de crypto industrie haar hoogste prioriteit.

“Naarmate mensen meer leren over Bitcoin en zich op hun gemak voelen en vertrouwd raken met een activa die volledig online is, zullen ze het hebben voor hun spaargeld en hun toekomst op de lange termijn,”.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie