Kevin Schijven Kevin Schijven
29/08/2020 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/08/2020 18:04

Bitcoin kan naar nieuwe hoogtes stijgen, maar dat zal minstens een paar maanden duren volgens cyclusverloop

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin kan naar nieuwe hoogtes stijgen, maar dat zal minstens een paar maanden duren volgens cyclusverloop

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De koers van bitcoin (BTC) heeft sinds zijn bestaan vier grote cycli doorlopen. Elke cycli duurt langer dan de vorige, maar brengt ook de prijs naar nieuwe hoogtepunten. Dan Tepiero, medeoprichter van 10T Holdings, een cryptocurrency-fonds, meldt dat dit deze keer weer het geval zal zijn:

Bereid je voor om geduldig te zijn met bitcoin. Elke opwaartse cyclus duurt langer om uit te spelen en is minder extreem omdat de absolute dollarwaarde veel groter wordt. Het kan al dan niet nog zes tot twaalf maanden duren voordat de prijs breekt. Maar dat maakt niet uit omdat eindprijs obsceen hoger ligt. Hodlers zullen zich verheugen.

Aldus Tepiero. De tweede halving van bitcoin vond plaats in juli 2016 en het duurde ongeveer 17 maanden voordat bitcoin naar zijn all-time high (ATH) steeg van $20.000 eind 2017. Het is nu iets meer dan drie maanden geleden dat de derde halving van bitcoin plaatsvond. Dat zou dus kunnen betekenen dat bitcoin ergens in 2021 bitcoin gaat stijgen naar een nieuwe ATH.
De grafiek van Tepiero komt van onderzoeksbureau Coin Metrics vandaan. Coin Metrics meldde onlangs dat de huidige cyclus ongeveer 600 dagen geleden was begonnen, en als deze cyclus op de vorige lijkt, zal het nog minstens enkele honderden dagen duren.


Ook Michael van de Poppe, analist en handelaar op de Amsterdamse effectenbeurs (AEX), meldt dat deze cyclus waarschijnlijk langzamer zal verlopen dan de vorige.

Het leuke is dat deze cyclus waarschijnlijk langer zal duren dan de vorige. Het zal echter krankzinniger zijn dan de vorige.

ChartsBTC meldde vorige week dat bitcoin naar maar liefst $340.000 kan stijgen als de koers dezelfde cyclus volgt als de vorige. PlanB, de populaire anonieme Nederlandse bitcoin-analist, voorspelt een prijs van $288.000 met zijn stock-to-flow (S2F) model.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie