Kevin Schijven Kevin Schijven
17/07/2020 14:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2020 14:44

Bitcoin (BTC) koers nog steeds naar $288.000, herhaalt PlanB in nieuwe analyse

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers nog steeds naar $288.000, herhaalt PlanB in nieuwe analyse

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De anonieme Nederlandse analist PlanB, bekend van het toepassen van het stock-to-flow (S2F) model op bitcoin (BTC), houdt stand bij zijn prijsvoorspelling van $288.000 voor de grootste cryptocurrency op de markt.
PlanB meldt op 16 juli dat dat zijn voorspelling van $288.000 voor bitcoin niet veranderd is. In een nieuwe grafiek met het stock-to-flow cross asset (S2FX) model vergelijkt hij de koers van bitcoin met die van andere oppotmiddelen als zilver, goud, diamanten en onroerend goed:


De analist zegt dat hij binnenkort een artikel zal plaatsen met verdere “details, uitleg en bronnen.” Op het Twitterbericht vraagt goudanalist Jan Nieuwenhuijs of men wel diamanten en onroerend goed kan vergelijken met valuta. Daarop antwoordt PlanB dat al deze assets fungeren als oppotmiddelen:

Ze concurreren allemaal als opslagmiddel. Sommigen verkopen goud om bitcoin te kopen. Ik ken anderen die onroerend goed hebben verkocht om bitcoin te kopen. En vice versa natuurlijk. Er zijn op het moment niet veel andere plekken om met je geld naartoe te gaan: obligaties met een negatief rendement of een superhoge P/E ratio met een laag dividendvermogen?

Vanwege de huidige financiële crisis en de vrees dat enorme inflatie eraan komt, door het feit dat centrale banken gigantische hoeveelheden fiatvaluta printen, zoeken steeds meer investeerders een zogenaamde “veilige haven” op als goud of bitcoin.
Onlangs vond een grote hack plaats op social-mediawebsite Twitter. De accounts van vele prominenten waren gehackt. Het viel PlanB op dat de mainstream media het voornamelijk een ‘bitcoin scam’ noemt, wat de cryptocurrency een slechte naam kan geven. Whale Alert meldt dat het momenteel niet meer mogelijk is om bitcoin adressen op Twitter te plaatsen.
Vorige week vroeg PlanB aan zijn volgers of zij hun bitcoin momenteel verkopen of hodl’en (vasthouden). Eerder deze maand zei de analist nog dat Nederlanders over het algemeen nog steeds slapen wat betreft bitcoin.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie