Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers nog steeds naar $288.000, herhaalt PlanB in nieuwe analyse

De anonieme Nederlandse analist PlanB, bekend van het toepassen van het stock-to-flow (S2F) model op bitcoin (BTC), houdt stand bij zijn prijsvoorspelling van $288.000 voor de grootste cryptocurrency op de markt.

PlanB meldt op 16 juli dat dat zijn voorspelling van $288.000 voor bitcoin niet veranderd is. In een nieuwe grafiek met het stock-to-flow cross asset (S2FX) model vergelijkt hij de koers van bitcoin met die van andere oppotmiddelen als zilver, goud, diamanten en onroerend goed:

- Advertentie -

De analist zegt dat hij binnenkort een artikel zal plaatsen met verdere “details, uitleg en bronnen.” Op het Twitterbericht vraagt goudanalist Jan Nieuwenhuijs of men wel diamanten en onroerend goed kan vergelijken met valuta. Daarop antwoordt PlanB dat al deze assets fungeren als oppotmiddelen:

Ze concurreren allemaal als opslagmiddel. Sommigen verkopen goud om bitcoin te kopen. Ik ken anderen die onroerend goed hebben verkocht om bitcoin te kopen. En vice versa natuurlijk. Er zijn op het moment niet veel andere plekken om met je geld naartoe te gaan: obligaties met een negatief rendement of een superhoge P/E ratio met een laag dividendvermogen?

Vanwege de huidige financiële crisis en de vrees dat enorme inflatie eraan komt, door het feit dat centrale banken gigantische hoeveelheden fiatvaluta printen, zoeken steeds meer investeerders een zogenaamde “veilige haven” op als goud of bitcoin.

Onlangs vond een grote hack plaats op social-mediawebsite Twitter. De accounts van vele prominenten waren gehackt. Het viel PlanB op dat de mainstream media het voornamelijk een ‘bitcoin scam’ noemt, wat de cryptocurrency een slechte naam kan geven. Whale Alert meldt dat het momenteel niet meer mogelijk is om bitcoin adressen op Twitter te plaatsen.

Vorige week vroeg PlanB aan zijn volgers of zij hun bitcoin momenteel verkopen of hodl’en (vasthouden). Eerder deze maand zei de analist nog dat Nederlanders over het algemeen nog steeds slapen wat betreft bitcoin.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.457,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.457,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...