Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) exchange CEO Binance: ‘We moeten de handen ineen slaan en terugslaan’

Tijdens de World Blockchain Summit Asia heeft de CEO van een van ’s werelds grootste cryptocurrency-exchanges, Binance, gezegd dat de beveiliging van Twitter onvoldoende is. De CEO, Changpeng Zhao, zei verder we de crypto-gemeenschap nu de handen ineen moet slaan om het de hackers zo moeilijk mogelijk te maken.

Het grote nieuws vandaag is de Twitter hack waarbij de accounts van prominente leden als Elon Musk, Barrack Obama en Bill Gates gehackt werden. De accounts werden vervolgens gebruikt om een neppe bitcoin (BTC) weggeefactie te promoten, iets waarmee de aanvallers meer dan $100.000 wisten op te halen.

- Advertentie -

Ondanks het feit dat de meeste accounts gebruikmaakten van two-factor authentication (2FA), konden de hackers toegang krijgen tot de accounts door de 2FA te omzeilen. Volgens Zhao blijkt hieruit dat Twitters beveiliging onvoldoende is.

In gesprek met Coindesk zei hij dat Twitter “gelimiteerd beveiligingsopties” biedt, en dat de opties die beschikbaar zijn “vrij zwak” zijn. Helaas is het kwaad nu al geschied en dus dringt Zhao aan op samenwerking.

Dankzij de publieke aard van Bitcoins blockchain kunnen transacties gemakkelijk gevolgd worden middels het wallet-adres dat de hackers hebben gepubliceerd. Exchanges zullen de relevante accounts op een zwarte lijst zetten om het de criminelen zo moeilijk mogelijk te maken wanneer zij de bitcoin om zouden willen zetten in fiat.

Aanval is slecht voor het imago van Bitcoin

Naast het feit dat mensen veel geld zijn verloren en dat de privacy van veel personen is geschonden, is de aanval ook slechts voor het imago van Bitcoin. Veel mainstream media noemen het een “Bitcoin scam,” zo viel de Nederlandse analist PlanB op:

Mainstream-berichtgeving in de media over deze inbreuk op hack & privacy: “bitcoin scam”, “bitcoin scam”, “bitcoin scam” …

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.059,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.082,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.121,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.138,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.250,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.059,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.082,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.121,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.138,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.250,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...