Timo Bult Timo Bult
16/07/2020 13:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2020 13:09

Bitcoin (BTC) exchange CEO Binance: 'We moeten de handen ineen slaan en terugslaan'

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) exchange CEO Binance We moeten de handen ineenslaan en terugslaan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Tijdens de World Blockchain Summit Asia heeft de CEO van een van ’s werelds grootste cryptocurrency-exchanges, Binance, gezegd dat de beveiliging van Twitter onvoldoende is. De CEO, Changpeng Zhao, zei verder we de crypto-gemeenschap nu de handen ineen moet slaan om het de hackers zo moeilijk mogelijk te maken.
Het grote nieuws vandaag is de Twitter hack waarbij de accounts van prominente leden als Elon Musk, Barrack Obama en Bill Gates gehackt werden. De accounts werden vervolgens gebruikt om een neppe bitcoin (BTC) weggeefactie te promoten, iets waarmee de aanvallers meer dan $100.000 wisten op te halen.
Ondanks het feit dat de meeste accounts gebruikmaakten van two-factor authentication (2FA), konden de hackers toegang krijgen tot de accounts door de 2FA te omzeilen. Volgens Zhao blijkt hieruit dat Twitters beveiliging onvoldoende is.
In gesprek met Coindesk zei hij dat Twitter “gelimiteerd beveiligingsopties” biedt, en dat de opties die beschikbaar zijn “vrij zwak” zijn. Helaas is het kwaad nu al geschied en dus dringt Zhao aan op samenwerking.
Dankzij de publieke aard van Bitcoins blockchain kunnen transacties gemakkelijk gevolgd worden middels het wallet-adres dat de hackers hebben gepubliceerd. Exchanges zullen de relevante accounts op een zwarte lijst zetten om het de criminelen zo moeilijk mogelijk te maken wanneer zij de bitcoin om zouden willen zetten in fiat.

Aanval is slecht voor het imago van Bitcoin

Naast het feit dat mensen veel geld zijn verloren en dat de privacy van veel personen is geschonden, is de aanval ook slechts voor het imago van Bitcoin. Veel mainstream media noemen het een “Bitcoin scam,” zo viel de Nederlandse analist PlanB op:

Mainstream-berichtgeving in de media over deze inbreuk op hack & privacy: “bitcoin scam”, “bitcoin scam”, “bitcoin scam” …

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie