Kevin Schijven Kevin Schijven
22/02/2023 09:28 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2023 09:28

Bitcoin keldert onder $24.000, dit is hoe diep koers kan zakken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin cae a su nivel más bajo y alcanza los $24.000, ¿qué sigue?

Foto: ImageFlow/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft het plotseling zwaar na de afwijzing op $25.000. De koers is de afgelopen 24 uur gestaag aan het dalen en dipt vanochtend zelfs onder $24.000. De BTC prijs komt op het moment van schrijven op $23.955 uit op Binance en €22.500 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 4% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 4%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $463 miljard en de dominantie op 42,6%. De Fear & Greed Index komt uit op 59 (Greed).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Rode financiële markten

Niet alleen de crypto markt is fors aan het dalen, ook andere financiële markten sloten gisteren diep in het rood. Dat komt mogelijk doordat de Russische president Poetin gisteren voor een flinke dosis angst zorgde toen hij gisteren aankondigde uit het nucleair verdrag te stappen.

Daarnaast toont de Amerikaanse dollar index (DXY) de afgelopen tijd ook weer kracht en deze correleert negatief met risicovolle markten. De S&P 500, waar bitcoin het afgelopen jaar een zeer hoge correlatie mee had, zag gisteren zelfs de zwaarste daling in een dag sinds medio december:

Toch meldt analist Will Clemente dat de correlatie tussen de S&P 500 en bitcoin juist voor het eerst negatief was sinds de val van FTX.

Advertentie

Bitcoin koers afwijzijng

Het valt Glassnode analist Checkmate op dat bitcoin gisteren afgewezen werd op de marktkostenbasis rond $24.750. Deze berekent hij door de market-value-to-realized-value (MVRV) ratio aan te passen door bitcoins ouder dan 7 jaar eruit te halen.

Dit geeft volgens de analist namelijk een accurater beeld van de gerealiseerde prijs. Zo worden bijvoorbeeld de bitcoins van Satoshi Nakamoto niet meegetelt die al 12 jaar vastzitten.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hoe diep gaat bitcoin koers dalen?

Het leek er even op dat bitcoin support zou vinden rond de $24.100. Volgens de Nederlandse CryptoQuant analist Maartunn ligt hier namelijk de “Grote Muur” van support.

Dat komt overeen met de 200 moving average op de 1 uur grafiek. Het ziet er echter naar uit dat bitcoin hier momenteel al onder duikt en dat kan volgens analist Decentrader betekenen dat we naar $23.000 gaan.

Ook analist Ali Martinez benoemt twee “belangrijke supportgebieden”. De eerst ligt tussen $22.659 en $23.325. De volgende ligt volgens de analist tussen de $20.426 en $21.167.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

FOMC minutes vanavond

Het kan overigens nog spannender op de markten vanavond worden met de publicatie van de zogenaamde Federal Open Market Committee (FOMC) minutes. Dit zijn de notulen van de laatste FOMC vergadering van de Federal Reserve en geeft ons wellicht meer inzicht in het aankomende beleid van de Amerikaanse centrale bank. De FOMC minutes worden om 19:00 Nederlandse tijd gepubliceerd.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie