Roy van Krieken Roy van Krieken
25/03/2024 19:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2024 18:46

Bitcoin klimt weer boven de $70.000 – Nieuwe stijging lijkt ingezet

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt naar recordhoogte van $71.500, ontdekkingsfase ingeluid

Foto: Champ008/Shutterstock

Na een korte periode onder de magische grens, heeft bitcoin (BTC) opnieuw de $70.000 overtroffen en lijkt te zijn begonnen aan een nieuwe etappe naar boven. Dit behoorlijk bullish signaal wordt verder onderstreept door een opmerkelijke daling van het aantal BTC op Coinbase.

Megabank JPMorgan verwacht dat bitcoin daalt na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BTC accumulatie in volle gang

Deze opwaartse beweging van de BTC koers valt samen met een significante daling van de BTC-voorraad op Coinbase, die op 18 maart een dieptepunt van 344.856 BTC bereikte – een niveau dat voor het laatst in 2015 werd waargenomen, dat blijkt uit data van Glassnode.

Al negen jaar lang bezat Coinbase dus niet zo weinig bitcoins als nu. Dat is een positief signaal, want het suggereert dat klanten van Coinbase hun bitcoin van het platform afhalen en zelf in bewaring nemen. Dat doen investeerders over het algemeen alleen als ze vertrouwen hebben in de toekomst van bitcoin.

De totale hoeveelheid BTC in accumulatieadressen heeft ook een indrukwekkende groei doorgemaakt, met meer dan 3,20 miljoen BTC die nu in dergelijke wallets worden gehouden. Dit benadert een recordhoogte en laat duidelijk een groeiend vertrouwen onder beleggers in de langetermijnwaarde van bitcoin zien. Investeerders zijn simpelweg enorm positief. Accumulatieadressen worden gedefinieerd als wallets met meer dan 10 BTC op de balans en zonder uitgaande transacties, wat aangeeft dat deze houders niet van plan zijn hun bezit op korte termijn te verkopen.

Advertentie

Groeiende vraag, krimpend aanbod van bitcoin

De instroom naar accumulatieadressen bereikte op 22 maart zelfs een nieuw record van 25.300 BTC, een teken dat grote investeerders anticiperen op verdere waardestijgingen na de recente correctie van zo’n 20% vanaf de recordhoogte rond de $74.000. De weg lijkt vrij voor verdere prijsstijgingen.

Deze trend van accumulatie en het dalende aanbod op beurzen wijzen op een potentieel bullish vooruitzicht voor bitcoin. Met de toenemende vraag vanuit ETFs, waar de uitstroom steeds minder wordt, lijkt het erop dat BTC nog lang niet klaar is met zijn opwaartse traject.

Daarbij komt uiteraard ook nog eens de bitcoin halving in het vooruitzicht. Volgend maand vindt de halving plaats en veel analisten gaan er vanuit dat dit mogelijk ook voor een forse koersstijging kan gaan zorgen. In het verleden stonden halving namelijk altijd aan de vooravond van gigantische sprongen voor de BTC koers. Of dat ditmaal weer gaat plaatsvinden zullen we snel genoeg weten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie