Roy van Krieken Roy van Krieken
16/10/2021 13:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/10/2021 13:59

Bitcoin koers bereikt binnen twee jaar de $100.000, aldus Fidelity topman Jurrien Timmer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen tijd mooie dingen laten zien. Onlangs werd zelfs bijna een nieuwe all-time high neergezet. Veel crypto investeerders vragen zich daarom af wat realistische prijs doelen in de toekomst kunnen zijn. Volgens de directeur van Global Macro bij de investeringsreus Fidelity, Jurrien Timmer, ziet deze toekomst er in ieder geval rooskleurig uit.

Bitcoin transactiekosten crashen hard na bizarre halving piek
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Op weg naar de $100.000

Timmer windt er geen doekjes om en stelt dat de bitcoin koers in 2023 de gigantische mijlpaal van $100.000 zal hebben bereikt. In een interview met CNBC laat hij weten dat de bitcoin prijs over twee jaar vijf nullen achter de komma zal hebben.

Timmer geeft aan dat hij een paar modellen over de vraag en aanbod van bitcoin heeft opgesteld. Deze modellen van Timmer zouden elkaar kruisen binnen enkele jaren en dit zou een prijs van $100.000 betekenen.

Veel analisten geloven dat de koers van bitcoin op een gegeven moment het prijspunt van $100.000 zal bereiken. De meningen verschillen echter over de tijd die hiervoor benodigd zal zijn. 

Mike McGlone, commodity analist bij Bloomberg, is namelijk nog optimistischer dan Timmer. McGlone gaf vorige maand aan dat hij gelooft dat bitcoin dit jaar nog de mijlpaal van $100.000 zal bereiken. Timmer is iets terughoudender en gelooft dat dit nog enkele jaren zal duren. Desalniettemin hebben beide analisten het volste vertrouwen dat de $100.000 er hoe dan ook gaat komen.

Advertentie

Correlatie met goud en de dollar

Veelal wordt de grootste cryptocurrency ook vergeleken met goud. Beide activa zouden een sterke correlatie met elkaar hebben volgens veel analisten en investeerders. Volgens Timmer zijn goud en bitcoin echter geen concurrenten. Hij stelt dat zij ‘spelers binnen hetzelfde team’ zijn. 

Daarnaast geeft Timmer aan dat hij de vergelijking met de tech-gigant Apple nog interessanter vindt. Hij vergelijkt in een onderzoek bitcoin met het Apple netwerk, de waardering en de grootte van het bedrijf.

Als laatste stelt Timmer dat bitcoin in de nabije toekomst op een bepaalde manier nog altijd verbonden zal zijn met de Amerikaanse dollar. Volgens Timmer is bitcoin op het moment nog te onstabiel om de positie van de dollar als dominante Amerikaanse, en zelfs wereldwijde, valuta in het geding te brengen.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie