Kevin Schijven Kevin Schijven
21/09/2021 14:22 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2021 14:22

Bitcoin (BTC) naar $100.000 en een ETF al volgende maand? Bekende Bloomberg analist denkt van wel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) naar $100.000 en een ETF al volgende maand Bekende Bloomberg analist denkt van wel

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bloomberg analist Mike McGlone is overtuigd dat bitcoin (BTC) snel naar $100.000 zal stijgen. Dat herhaalde hij nogmaals afgelopen week op Twitter:

Op 20 september licht hij de koersstijging toe in een interview met Daniela Cambone van Stansberry Research:

Volgens McGlone zou bitcoin wellicht al eind oktober $100.000 kunnen bereiken. Een van de redenen hiervoor is dat hij denkt dat de Amerikaanse toezichthouder wellicht eindelijk volgende maand een zogeheten exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds, zal goedkeuren.

Bitcoin koersdoel opgehoogd naar $90.000 door vermogensbeheerder
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Exchange-traded Fund

Volgens de analist ligt de druk op de Securities and Exchange Commission (SEC) hoog om een ETF goed te keuren. Canada heeft namelijk al meerdere ETF’s dit jaar gelanceerd en dat zorgt ervoor dat geld uit de VS stroomt en naar de Canadese ETF’s gaat. Er liggen ook inmiddels meer dan 30 applicaties bij de SEC op tafel, zegt McGlone.

Al jaren bestaat de verwachting dat een Amerikaanse bitcoin ETF veel investeerders zou aan kunnen trekken, voornamelijk institutionele. In de VS mogen de meeste institutionele investeerders namelijk alleen indirect in bitcoin investeren, bijvoorbeeld via de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Grayscale is overigens ook van plan om een ETF van zijn bitcoin fonds te maken.

Echter wordt het wellicht (eerst) een ETF voor bitcoin futures, oftewel termijncontracten. Ze zouden volgens McGlone niet de beste ETF’s zijn, maar beter dan niets. SEC voorzitter Gary Gensler gaf onlangs aan open te voor staan voor bitcoin futures-ETF’s en de SEC ontving snel meerdere applicaties. McGlone noemt het “baby stapjes,” maar dat het wellicht alsnog de sluizen opent voor investeerders.

Advertentie

Diversificatie

Verder zegt McGlone dat de andere redenen voor een koersstijging van bitcoin vrij simplistisch zijn. Het aanbod neemt steeds verder af en de vraag blijft stijgen. Ook ziet hij steeds meer investeerders uit goud stappen en cryptocurrencies omarmen.

Investeerders zijn bang om achter te blijven. McGlone meldt dat goud het afgelopen jaar met 7% is gedaald terwijl bitcoin met bijna 70% is gestegen en ethereum (ETH) met zelfs 400%. De Bloomberg analist zegt dat goud ooit de beste hedge was, maar dat paarden ook het beste vervoermiddel waren tot de auto.

Verder zegt McGlone dat de wereld steeds verdere digitaliseert. Een wereld waar mensen 24/7 onmiddellijk en bijna zonder kosten transacties kunnen uitvoeren. De “geeks erven de aarde” en investeerders die niet in crypto diversifiëren, blijven achter.

Echter kaart de interviewer aan dat een correctie op de aandelenmarkt ook de crypto markt mee omlaag trekt. Dat zagen we inderdaad in maart 2020 gebeuren en gisteren wederom. Volgens McGlone gaat het erom hoe deze markten weer herstellen. In 2020 zagen we crypto veel sneller herstellen dan alle andere financiële markten.

McGlone denkt ook dat de VS niet crypto zal verbieden. Om dat mogelijk te maken zouden wetten aangepast moeten worden en het internet verboden worden. Ten slotte op de vraag “bitcoin of ethereum?” antwoordt hij beide: “diversificatie.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie