Kevin Schijven Kevin Schijven
05/09/2021 16:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2021 16:44

Bitcoin naar $100.000 en ethereum naar $5.000 in tweede helft 2021, zegt bekende Bloomberg analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin naar $100.000 en ethereum naar $5.000 in tweede helft 2021, zegt bekende Bloomberg analist

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Mike McGlone, een bekend analist van financieel persbureau Bloomberg, zegt dat cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) goed op weg zijn naar nieuwe all-time highs (ATH’s). Dat zegt de analist in een onderzoek gepubliceerd op 3 september:

McGlone meldt dat nieuw leven in de cryptocurrency markt is geblazen na de hevige correctie aan het begin van deze zomer. Hij zegt dat bitcoin iets achter bleef tijdens de hudige “decentralized finance (DeFi) revolutie” die geleid wordt door het Ethereum netwerk.

Het succes van Ethereum leidt tot concurrentie, dat is te zien aan de opmars van “Ethereum killers” en de stijging van cardano (ADA) naar de derde positie van grootste crypto en solana (SOL) naar de zevende.

Volgens de analist is bitcoin op koers om te stijgen naar $100.000 en ether naar $5.000. Hij zegt dat investeringsportfolio’s bestaande uit goud en obligaties er “steeds naakter” uitzien zonder wat BTC en ETH in de mix te gooien. McGlone ziet de macrorisico als de grootste bedreiging voor een hernieuwde bull-markt in de crypto wereld.

“Na een hartverscheurende correctie te hebben doorstaan, denken we dat de cryptomarkt eerder zijn opwaartse traject zal hervatten dan onder de dieptepunten van het tweede kwartaal zullen dalen. Wat bitcoin en ethereum zou kunnen voorkomen om nieuw recordhoogtes in de tweede helft van 2021 te behalen, is wellicht de moeilijkere vraag. De toenemende vraag en adoptie worden geconfronteerd met een afnemend aanbod.”

Aldus McGlone, die nieuw ATH’s verwacht nog dit jaar voor beide crypto. Hij zegt dat crypto wellicht alleen maar hype en speculatie is, maar het kan ook een revolutie in geld en financiën zijn. Hij verwacht eerder het tweede.

Bitcoin bereikte in april een ATH van $64.804 na een enorme stijging sinds de kerst. Vervolgens corrigeerde de koers helemaal terug naar onder de $30.000 eind juli. Bitcoin is sindsdien alweer flink aan het stijgen en consolideert momenteel rond $50.000.

Ether bereikte een ATH van $4.350 medio mei, maar zakte toen helemaal terug naar $1.800 eind juli. Sindsdien is ook ether hard aan het stijgen en komt momenteel rond $3.900 uit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie