Erik Juffermans Erik Juffermans
17/01/2023 14:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2023 14:01

Bitcoin koers bodem lijkt op 2018, maar er is een groot verschil

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers bodem lijkt op 2018, maar er is een groot verschil

Foto: Third key/Shutterstock

Volgens analist Mike McGlone van Bloomberg lijkt de huidige koers van bitcoin (BTC) erg op die van 2018 en 2019. Tussen eind 2018 en begin 2019 vormde bitcoin de bodem van de toenmalige cyclus, maar het duurde nog bijna twee jaar voordat de volgend bullrun begon. Alhoewel de huidige bitcoin koers sterk lijkt op wat er toen afspeelde, is er één groot verschil: de huidige macro-economische situatie waar we wereldwijd mee te kampen hebben.

Bitcoin populairder dan ooit in Argentinië door bizarre inflatie
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Wat zal de goudprijs zijn op 1 februari 2023?

Samen met GoldRepublic mag Crypto Insiders voor de winnaars op deze prijsvraag een aantal leuke prijzen weggeven die uiteraard in het teken zullen staan van goud!


Crypto ontbijt: Bitcoin ETF’s blijven bloeden, VS klaagt Apple aan & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Kan bitcoin stijgen terwijl rentes hoog zijn?

Deze week was McGlone te gast bij de podcast van Scott Melker, en deed zijn zegje over de huidige bitcoin koers. Volgens McGlone is bitcoin mogelijk, net als in 2019, een “pre-bullrun bottom” aan het vormen, maar hij is alles behalve overtuigd. Het grote verschil met 2019 is namelijk dat de rentes momenteel extreem hoog zijn. Dit is door toedoen van centrale banken als de Amerikaanse Federal Reserve en was in 2018 en 2019 niet het geval.

“In 2019 was de Fed al bezig met de rentes verlagen. We hielden de bodem en bitcoin brak uit naar boven. Momenteel zijn ze de rentes agressief aan het opschroeven. We kunnen dus niet optimistisch zijn over welke markt dan ook. Geef het tijd. Lange termijn? Ja, bitcoin is erg bullish.”

Volgens McGlone is bitcoin afhankelijk van wat de Nasdaq gaat doen. Als de Nasdaq niet door de weerstand heen kan breken en daalt, dan zal bitcoin volgens hem ongetwijfeld meedalen. 

“Liquiditeit wordt weggetrokken en als de Nasdaq daalt, dan daalt alles. Bitcoin ook.”

Meer obstakels voor de bitcoin koers

McGlone voegde toe dat we in een unieke macro-economische tijd leven. Volgens hem gaan we een dergelijke situatie wellicht nooit meer meemaken. Voordat bitcoin de show weer kan stelen moeten er nog zeker een aantal economische en geopolitieke obstakels overwonnen worden.

“Ik denk dat we in de grootste macro-economische reset van ons leven zitten. We hebben net de eerste pandemie in honderd jaar tijd achter de rug. Er is een historische oorlog in Europa en China staat voor een unieke machtstransitie.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie