Roy van Krieken Roy van Krieken
05/12/2023 09:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 11:50

Bitcoin koers breekt $42.000, alle Nederlanders ontvangen gratis XRP

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
xrp-bitcoin-ripple-bitvavo

Foto: Shutterstock/dennizn

De crypto markt is na een jarenlange bearmarkt eindelijk weer tot leven gekomen. De koers van bitcoin (BTC) tikte gisteren zelfs even de $42.000 aan. Dat is een prijsniveau die we sinds de ondergang van Terra (LUNA) niet meer hebben gezien. Een goed teken, niet alleen voor bitcoin, maar voor de gehele crypto markt. Langzaamaan zien we ook dat altcoins in beweging komen. Het zullen spannende tijden worden.

Om crypto investeerders nog verder een hart onder de riem te steken heeft het Nederlandse Bitvavo nu een unieke actie. Alle nieuwe gebruikers krijgen namelijk 20 euro gratis bij het maken van een nieuwe account.

Bitcoin breekt uit, hoe ver kan de koers nog stijgen?

Afgelopen week is de BTC koers met meer dan 12% gestegen. Sinds oktober is dat zelfs ongeveer 60%. De markt kleurt eindelijk weer groen en het lijkt er volgens sommige analisten zelfs op dat de bullmarkt officieel is begonnen. Op het moment van schrijven staat de koers van de koning der cryptocurrencies op <KOERS>.

Hoewel dit geen garantie biedt voor de toekomst, is het wel een feit dat bitcoin een belangrijke zone is doorgebroken. Het is daarom niet gek om te geloven dat de koers in de nabije toekomst verder zal gaan stijgen, misschien wel tot de $50.000. Eindelijk plukken crypto investeerders de vruchten van het jarenlang geduldig zijn tijdens een hardnekkige crypto winter.

Altcoins liggen op de loer

Zoals we in het verleden ook met enige regelmaat zagen, laten altcoins vaak op zich wachten als de bitcoin koers in de schijnwerpers staat. Als BTC hard stijgt, duurt het meestal een tijdje voordat altcoins ook in beweging komen. Hetzelfde fenomeen is op dit moment zichtbaar, al lijken de eerste altcoins voorzichtig wakker te worden.

Een van de populairste altcoins is vandaag de dag nog altijd ripple (XRP). Op het moment van schrijven staat de koers van XRP op $0.61, maar velen verwachten dat XRP vroeg of laat weer zal beginnen aan een astronomische stijging. Ook hebben we Chainlink (LINK) en solana (SOL) al behoorlijk groen zien kleuren. Allemaal tekenen dat er een mooie periode aankomt voor crypto investeerders

Gratis crypto naar keuze

Wil jij optimaal kunnen profiteren tijdens deze periode van stijgende koersen? Wellicht dat Bitvavo jou daar een handje bij kan helpen. De Nederlandse exchange biedt namelijk alle Nederlanders de mogelijkheid om 20 euro helemaal gratis en voor niets in ontvangst te nemen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een account aanmaken, de volledige verificatieprocedure doorlopen en zelf 10 euro storten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie