Roy van Krieken Roy van Krieken
30/09/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/09/2023 16:00

Bitcoin koers daalt in minuten 90% op Binance, dit is er gebeurd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin daalt, dit zijn de belangrijke levels om in de gaten te houden

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

De crypto wereld keek met verbijstering, en mogelijk zelfs in paniek, toe toen de prijs van bitcoin (BTC) onverwacht daalde tot een schokkend laag niveau van $2,706.20 op Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld. Velen moesten zich even in de ogen wrijven, aangezien het een prijsniveau was dat beleggers voor het laatst zagen in 2017.

Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak
Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak

CZ biedt duidelijkheid

De CEO van Binacne, Chanpeng Zhao (CZ), reageerde snel op de situatie. Hij legde uit dat de scherpe daling specifiek plaatsvond binnen het futures-handelsgedeelte van het BTC naar USDT-paar. Volgens CZ was het probleem gelokaliseerd in de gebruikersinterface en had het geen invloed op de feitelijke handelsactiviteiten. 

Het probleem ontstond door de implementatie van nieuwe code, wat een rollback en datacorrectie noodzakelijk maakte. Hoewel engineers aanvankelijk dachten dat de oplossing binnen een uur zou zijn doorgevoerd, waarschuwde CZ gebruikers dat het wel eens twee uur kon duren. Belangrijk om te benadrukken is dat volgens CZ deze daling het gevolg was van een technische glitch van Binance en geen weerspiegeling is van problemen met Bitcoin zelf.

Gevaarlijke glitch op Binance

Deze recente gebeurtenis doet denken aan een soortgelijke situatie in de crypto wereld. Toen zag men een plotselinge prijsstijging van XRP tot een verbluffende $50 op de Gemini exchange in augustus. Deze ongewone prijsanomalie werd toen toegeschreven aan een storing in de orderboeken van de exchange.

Technische glitches zoals deze tonen aan hoe gevoelig de markt kan zijn voor onverwachte gebeurtenissen, zelfs als ze puur technisch van aard zijn en niets te maken hebben met de onderliggende waarde of integriteit van de cryptocurrency. Binance is het grootste crypto handelsplatform ter wereld en door dergelijke glitches kunnen gigantische hoeveelheden beleggers en handelaren onbewust beïnvloed worden. Sommigen zullen bijvoorbeeld in paniek hun BTC hebben verkocht, terwijl anderen, onterecht, dachten dat dit de kans van de eeuw was om goedkoop BTC bij te kopen. 

Beleggers en crypto-enthousiastelingen die kortstondig dachten dat hun bitcoin portfolio in rook opgegaan was kunnen gelukkig opgelucht ademhalen. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie