Kevin Schijven Kevin Schijven
01/05/2023 07:57 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/05/2023 07:57

Bitcoin koers dipt 2,5% in aanloop naar FOMC, maar whales slaan in

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto handelaren verwachten nóg één laatste bitcoin koersdip

Foto: SvedOliver/Shutterstock

Bitcoin (BTC) tikte gisteren weer bijna de $30.000 aan, maar dat lukte net niet en de koers begon toen te dalen. Afgelopen nacht verloor bitcoin grip op de $29.300 en dipte vervolgens helemaal naar $28.250. Op het moment van schrijven herstelt bitcoin voorzichtig naar $28.660 op Binance en €26.060 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2,2% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 74%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $554 miljard en de dominantie op 46,9%. De Fear & Greed Index komt uit op 63 (Greed).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

First Republic Bank vervolg

De rust keerde gedurende het weekend even terug op de crypto markt na de hevige schommelingen van afgelopen week. Toch kan het deze week weer snel volatiel worden. Als eerst krijgen we waarschijnlijk te horen hoe het verder afloopt met de problemen omtrent First Republic Bank. De problemen bij de bank zorgde afgelopen week dat bitcoin de $30.000 aantikte.

Update: Zojuist is bekendgemaakt dat First Republic Bank spaartegoeden overgenomen worden door JPMorgan:

Advertentie

FOMC week

We hebben daarnaast ook weer een drukke week qua nieuwe macro-data met nieuwe werkloosheidscijfers en voornamelijk natuurlijk de Federal Open Market Committee (FOMC) meeting.

Aanstaande woensdag krijgen we te horen wat de Federal Reserve, de Amerikaane centrale bank, beslist omtrent de rente. Volgens de FedWatch tool van de Chicago Mercantile Exchange (CME) verwacht momenteel zo’n 84% van de markt dat de Fed de rente met 0,25% zal verhogen. Overigens kan de speech van Fed voorzitter Jerome Powell direct daarna net zo belangrijk zijn.

Dit waren de 5 hoogtepunten uit de bitcoin- en cryptowereld in Q1 2024
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin netwerk wordt steeds actiever

Het Bitcoin netwerk was lange tijd opvallend rustig, maar begint dit jaar een ander beeld te tonen. Volgens analysebedrijf IntoTheBlock ligt het 7-daagse gemiddelde voor bitcoin transacties het hoogst sinds december 2017.

Ook analysebedrijf Glassnode meldt dat het aantal dagelijkse bitcoin transacties in de buurt komt van zijn all-time high. Dat heeft grotendeels te maken met de komst van NFT’s en inscripties op Bitcoin dit jaar.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin whales accumuleren

Analysebedrijf Santiment meldt dat bitcoin whales weer aan het kopen zijn. Zij kozen voor winst toen bitcoin boven de $30.000 uitkwam op 11 april, maar zijn sindsdien weer aan het accumuleren. Whales met 100 tot 10.000 BTC in bezit hebben maar liefst 64.094 BTC gekocht de afgelopen weken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe bitcoin mining chip

Tot slot kondigt betalingsbedrijf Block (voorheen Square) van voormalig Twitter CEO Jack Dorsey aan dat de prototype voor een nieuw bitcoin mining chip af is. Later hierover meer op Crypto Insiders.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie