Kevin Schijven Kevin Schijven
25/11/2020 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2020 14:15

Bitcoin koers gaat correctie zien op korte termijn, CNBC’s Brian Kelly geeft drie redenen waarom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers gaat correctie zien op korte termijn, CNBC’s Brian Kelly geeft drie redenen waarom

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Brian Kelly, CEO van BKCM en vaste gast bij CNBC’s Fast Money, zegt dat er drie redenen zijn waarom bitcoin (BTC) binnenkort wellicht een sterke correctie zal zien. Hij zegt 24 november op CNBC als eerst dat hij nog steeds een bitcoin-bull is op de lange termijn:

Ik ben nog steeds een bitcoin-bull. Ik zal nog een bull voor de komende tien jaar zijn. Maar als ik de hoed van de langetermijnbelegger afzet, en mijn hoed voor de hedgefondshandelaar op korte termijn opzet, zijn er een aantal dingen die ik begin te zien als tekenen van een top.

Aldus Kelly. De eerste reden die hij geeft is de opkomst van altcoins de afgelopen dagen. Een aantal altcoins, als XRP en Stellar, zijn enorm hard gestegen de laatste dagen. In die zin lijkt de markt wellicht enigszins op begin 2018, toen een stijging van altcoins gepaard ging met een correctie van bitcoin.

Meer dan elke andere activaklasse ter wereld, is Bitcoin meer dan wat dan ook onderworpen aan FOMO. We beginnen speculatieve munten te zien, munten van minder dan $5, die 30% tot 40% per dag stijgen. Dat zijn de dingen die gebeuren bij tops op korte tot middellange termijn.

De tweede reden die Kelly geeft is omtrent de toename van wallet-adressen. Kelly zegt dat de markt momenteel een groei van 25% over de komende 30 dagen meeneemt in de prijs. Dat is volgens hem een duidelijk waarschuwingsteken en suggereert wellicht dat bitcoin overgewaardeerd is op de korte termijn.
Ten derde zijn dat de momenteel hoge funding rates van perpetual bitcoin-futures. Onlangs was hier nog een uitleg op Crypto Insiders over te lezen. Momenteel staan de funding rates zeer hoog en dat impliceert dat er een overschot is van long posities die wellicht kunnen leiden tot een reeks van liquidaties.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie