Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin koers het hoogst sinds januari 2018, maar hedgdefondsen tonen record aan...

Bitcoin koers het hoogst sinds januari 2018, maar hedgdefondsen tonen record aan shortposities

- Advertentie -

De koers van bitcoin (BTC) steeg gisteren naar een nieuw jaarlijkse hoogtepunt waarbij het kort de $14.000 aantikte. Zo hoog is de koers sinds januari 2018 niet meer geweest, bijna drie jaar geleden. Het is een mooie manier om bitcoins twaalfde verjaardag te vieren.

Echter lijkt de weerstand rond dit niveau vooralsnog iets te sterk te zijn. De koers is op het moment van schrijven gezakt naar $13.700, toch het marksentiment lijkt over het algemeen bullish te zijn. Desondanks is er een bepaalde groep investeerders die verwacht dat de prijs binnenkort wellicht verder zal zakken.

Hedgefondsen lijken namelijk massaal short te zijn. Unfolded meldt, op basis van een nieuw rapport van de Commitment of Traders, dat de hoeveelheid hedgefondsen op de CME beurs dat een shortpositie open heeft een nieuwe all-time high (ATH) heeft bereikt:

Ook cryptocurrency nieuwssite The Block Crypto en onderzoeksbureau Skew Markets tonen vergelijkbare data:

Hedgefondsen maken doorgaans gebruik van riskantere strategieën. Uit deze data blijkt dat er wellicht een grote groep is die gokt op een prijsdaling van bitcoin op de korte termijn. Dat gezegd hebbende, er wordt ook gespeculeerd dat hedgefondsen dit wellicht doen om juist institutionele investeerders die long zijn van liquiditeit te voorzien.

Unfolded meldt ook dat de afgelopen tijd geen significante stijgingen te zien is in het aantal zoekopdrachten naar Bitcoin op Google. Dat duidt wellicht aan dat de huidige prijsstijging niet wordt aangedreven door de retailmarkt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.390,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.384,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.422,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.496,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.677,70 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...