Timo Bult Timo Bult
31/10/2020 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2020 17:15

Bitcoin (BTC) prijs maakt interessante beweging in rustig weekend, vestigt meerjaarlijks hoogtepunt

Nieuws
Bitcoin (BTC) prijs maakt interessante beweging in rustig weekend, vestigt meerjaarlijks hoogtepunt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl het weekend normaal gesproken saai is voor wat betreft de bitcoin (BTC) koers, deed de prijs vanochtend alsnog wat interessants. Bitcoin bereikte namelijk een meerjaarlijks hoogtepunt nadat het uit een symmetrisch driehoek wist te breken. Gaan we dan toch nog door die $14.000 breken?

Bitcoin (BTC) vestigt nieuwe multi-year high

Sinds bitcoin op 28 oktober een hoogtepunt bereikte van $13.863, schommelde de koers rond de support-zone bij $13.300 en vormde zodoende een symmetrische driehoek. Hier brak bitcoin vanochtend aan de bovenzijde uit met als gevolg een opwaartse versnelling.
In vijf uur tijd steeg bitcoin van een prijs van $13.475 naar een high van $14.098. De laatste keer dat bitcoin op deze hoogte te zien was, is alweer eventjes geleden. Dat was namelijk in de eerste paar weken van 2018, vlak na de monsterrally die bitcoin naar een hoogte van $20.000 bracht.
Tot een directe uitbraak boven $14.000 kwam het helaas niet. Binnen een uur dipte bitcoin namelijk vanaf de eerdergenoemde high terug tot een low van $13.590. De bitcoin prijs kon vanaf hier weer licht opveren en handelt nu voor een prijs van $13.826 op cryptocurrency exchange Coinbase.
De verwachting is dat een uitbraak boven $14.000 niet zo gemakkelijk zal geschieden. Het handelsvolume is op dit moment nog relatief laag en dus is het niet gek dat de bulls direct afgestraft werden, vlak boven de $14.000. Vooralsnog handelt bitcoin dus vlak onder deze weerstandszone. Met naar verwachting volatiele tijden voor de boeg (lees: Amerikaanse presidentsverkiezingen) kan de komende week interessant gaan worden.
Mocht bitcoin binnen zes uur tijd alsnog door kunnen breken dan zou dit beteken dat de koers zijn maandelijkse candle op het hoogste niveau ooit zal sluiten. De komende uren kunnen dus spannend gaan worden!
Grote investeerders lijken vertrouwen te hebben in de toekomst van bitcoin. Gisteren zag crypto derivatenbeurs Deribit namelijk het grootste aantal optiecontracten in een enkele order verhandeld worden. De investeerder verhandelde 8.000 contracten en verwacht dat bitcoin tegen januari 2021 boven de $32.000 staat. Al is dit alsnog onwaarschijnlijk, zoals je hier kan lezen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie