Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) prijs vormt symmetrische driehoek, waar ligt het target bij uitbraak?

Bitcoin (BTC) prijs vormt symmetrische driehoek, waar ligt het target bij uitbraak?

De afgelopen 24 uur zag de bitcoin (BTC) koers weer een aantal flinke prijsschommelingen maar nog altijd lijkt de support-zone bij $13.250 stand te kunnen houden. Op de lagere tijdsframes vormt de koers nu een patroon waar BTC vroeg of laat uit kan gaan breken. Dit en meer lees je in deze bitcoin marktupdate!

Bitcoin (BTC) zakt $400 in waarde maar support houdt stand

- Advertentie -

Zo’n 24 uur geleden bevond bitcoin zich in het prijsgebied van $13.650. De high van het afgelopen etmaal lag op $13.687 en werd in de nacht van donderdag op vrijdag gevormd. Tot een verdere stijging richting de $14.000 kwam het helaas niet. Een aantal bearish signalen lieten al zien dat een daling op de korte termijn steeds aannemelijker werd.

Zo was op de Relative Strength Index (RSI) op de uurlijkse grafiek een bearish divergence te zien. Een aantal uren nadat dit bearish signaal werd gevormd zakte de bitcoin koers mer $422 in waarde om een low te vormen bij $13.148. Bij de 50-uurs Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek vond de koers vervolgens steun waarna een nieuwe stuiter gemaakt kon worden.

Deze stuiter bracht de bitcoin prijs naar zijn huidige niveau van $13.574 op cryptocurrency exchange Coinbase. Op zowel de 4-uurs als uurlijke grafieken is te zien dat de koers op dit moment een symmetrische driehoek vormt. Mocht bitcoin in het prijsgebied waar het zich op het moment van schrijven bevindt weerstand vinden, dan blijft dit patroon intact. Rond $13.250 kan de support-lijn van dit patroon steun bieden, het prijsniveau waar ook de 4-uurs 50-MA zich op dit moment bevindt.

Breekt bitcoin in de komende uren uit dit patroon dan komt het technische target boven de $14.000 te liggen. Voor een succesvolle uitbraak boven dit prijsniveau moet het volume toch echt meer aantrekken, de bears zullen zich namelijk niet zomaar gewonnen geven in dit prijsgebied. Dit was namelijk het hoogtepunt van de bullmarkt in 2019.

Benieuwd naar wat onze analist Michiel van de langere termijn denkt? Lees dan hier zijn vanmiddag verschenen koersanalyse waarin hij ook een korte blik op cardano (ADA) werpt. Ook kan je in ons gratis Telegramkanaal meekletsen over alles wat met crypto te maken heeft!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.738,80 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.766,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.779,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.807,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.008,00 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...