Timo Bult Timo Bult
30/10/2020 17:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2020 17:27

Bitcoin (BTC) prijs vormt symmetrische driehoek, waar ligt het target bij uitbraak?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs vormt symmetrisch driehoek, waar ligt het target bij uitbraak?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen 24 uur zag de bitcoin (BTC) koers weer een aantal flinke prijsschommelingen maar nog altijd lijkt de support-zone bij $13.250 stand te kunnen houden. Op de lagere tijdsframes vormt de koers nu een patroon waar BTC vroeg of laat uit kan gaan breken. Dit en meer lees je in deze bitcoin marktupdate!

Bitcoin (BTC) zakt $400 in waarde maar support houdt stand

Zo’n 24 uur geleden bevond bitcoin zich in het prijsgebied van $13.650. De high van het afgelopen etmaal lag op $13.687 en werd in de nacht van donderdag op vrijdag gevormd. Tot een verdere stijging richting de $14.000 kwam het helaas niet. Een aantal bearish signalen lieten al zien dat een daling op de korte termijn steeds aannemelijker werd.
Zo was op de Relative Strength Index (RSI) op de uurlijkse grafiek een bearish divergence te zien. Een aantal uren nadat dit bearish signaal werd gevormd zakte de bitcoin koers mer $422 in waarde om een low te vormen bij $13.148. Bij de 50-uurs Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek vond de koers vervolgens steun waarna een nieuwe stuiter gemaakt kon worden.
Deze stuiter bracht de bitcoin prijs naar zijn huidige niveau van $13.574 op cryptocurrency exchange Coinbase. Op zowel de 4-uurs als uurlijke grafieken is te zien dat de koers op dit moment een symmetrische driehoek vormt. Mocht bitcoin in het prijsgebied waar het zich op het moment van schrijven bevindt weerstand vinden, dan blijft dit patroon intact. Rond $13.250 kan de support-lijn van dit patroon steun bieden, het prijsniveau waar ook de 4-uurs 50-MA zich op dit moment bevindt.
Breekt bitcoin in de komende uren uit dit patroon dan komt het technische target boven de $14.000 te liggen. Voor een succesvolle uitbraak boven dit prijsniveau moet het volume toch echt meer aantrekken, de bears zullen zich namelijk niet zomaar gewonnen geven in dit prijsgebied. Dit was namelijk het hoogtepunt van de bullmarkt in 2019.
Benieuwd naar wat onze analist Michiel van de langere termijn denkt? Lees dan hier zijn vanmiddag verschenen koersanalyse waarin hij ook een korte blik op cardano (ADA) werpt. Ook kan je in ons gratis Telegramkanaal meekletsen over alles wat met crypto te maken heeft!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie