Bitcoin (BTC) whitepaper vandaag 12 jaar oud: Een jaar waarin de adoptie een enorme versnelling zag

Vandaag is het de 12e verjaardag van het Bitcoin (BTC) whitepaper. In het document wordt het idee achter Bitcoin door Satoshi Nakamoto uitgelegd, iets wat in de jaren erna uit zou groeien tot een van de belangrijkste uitvindingen in de moderne geschiedenis.

- Advertentie -

In een email, verzonden op 31 oktober, 2008, om 19:10 Nederlandse tijd, schrijft Satoshi “Ik heb gewerkt aan een nieuw elektronisch geldsysteem dat volledig peer-to-peer is, zonder vertrouwde derde partij.” De ontwikkelaar/uitvinder, waarvan tot op heden de echte identiteit nog altijd niet bekend is, gaat verder in zijn email:

“De belangrijkste eigenschappen:
Met een peer-to-peer netwerk wordt dubbele besteding voorkomen.
Geen mint [een plek waar munten worden geslagen] of andere vertrouwde partijen.
Deelnemers kunnen anoniem zijn.
Nieuwe munten zijn gemaakt middels proof-of-work in Hashcash-stijl.
De proof-of-work voor het genereren van nieuwe munten drijft het netwerk ook aan om dubbele uitgaven te voorkomen.”

Vlak na de lancering van het netwerk wist vrijwel niemand nog wat Bitcoin was. 1 BTC bijna niets waard maar daar zou in de jaren die volgden verandering in komen, en hoe! In het begin van 2017, het jaar waarin bitcoin zijn huidige recordprijs bereikte, was bitcoin nog zo’n $1.000 waard. Op 10 december van datzelfde jaar werd de all-time high (ATH) bereikt van $20.000.

Maar Bitcoin is meer dan alleen de bitcoin prijs. Het is een uitvinding die het financiële systeem volledig kan revolutioneren. Dankzij Bitcoin kan iedereen met een internetverbinding deelnemen aan de wereldwijde economie, zonder daarvoor afhankelijk te hoeven zijn van banken of overheden.

Deze revolutie lijkt toch echt op gang te komen, met grote bedrijven die een deel van hun reserves omzetten in bitcoin. De voornamelijkste reden hiervoor is de pandemie die wereldwijd tot financiële crises leidt, wat centrale banken ertoe dwingt om geld bij te drukken. Dit zorgt uiteraard voor inflatie en dus proberen bedrijven zich in te dekken met bitcoin. Bij Crypto Insiders kijken we gezien deze ontwikkelingen dan ook vol goede moed uit naar de komende 12 jaar Bitcoin!

Meepraten met andere Nederlanders en Belgen over Bitcoin en alles wat met cryptocurrency te maken heeft? Klik dan hier om lid te worden van ons gratis Telegram-kanaal, of word direct lid van onze membersomgeving. De eerste 30 dagen zijn gratis!

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.009,90 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.035,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.105,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.132,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.297,90 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...