Ivo Melchers Ivo Melchers
22/08/2023 06:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2023 15:07

Bitcoin koers in gevaarlijk territorium, groot stablecoin nieuws

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers in gevaarlijk territorium, groot stablecoin nieuws

Foto: Shutterstock/ oatawa

Een nieuwe dag staat weer voor de deur. De vroege vogels onder ons vinden hier een kort overzicht van de bitcoin (BTC) koers, het crypto nieuws van afgelopen nacht en de laatste stand van zaken. Bitcoin houdt zich gedeisd en handelt vooralsnog op eenzelfde prijs als gister. Wat heeft de koers gedaan terwijl jij lag te slapen en wat heeft het mogelijk in petto?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers verkeert in moeilijkheden

De prijs van bitcoin maakte afgelopen nacht een snelle dip tot een dieptepunt van vlak boven de 25.800 dollar. Bitcoin herstelde hierna meteen en steeg tot een piek van 26.200 dollar. Wat dat betreft handelt de koers nog altijd in een behoorlijk krap bereik rondom de 26.000 dollar.

Bitcoin koers in gevaarlijk territorium, groot stablecoin nieuws
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur duidelijk afgebeeld. – Bron: CoinMarketCap

De huidige BTC koers op crypto exchange Bybit bedraagt 26.025 dollar, wat slechts tientallen dollars onder het prijsniveau van gisteren ligt. Op het Nederlandse Bitvavo komt de bitcoin prijs uit op 23.857 euro.

Bekende bitcoin analist Will Clemente liet middels een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, weten dat bitcoin voor het eerst sinds begin januari weer onder zijn 200-daagse en 200-wekelijkse moving averages, ofwel voortschrijdende gemiddeldes, handelt.

Gisteren deelde analist Ali op X tevens dat tot BTC in de afgelopen 10 jaar iedere keer tot de Realized Price zakte nadat het onder de 200-daagse moving average kwam. De Realized Price ligt momenteel om en nabij een koers van 20.350. Of het daadwerkelijk zover komt is voor nu nog afwachten geblazen.

Sinds de grote daling van bitcoin ligt de volatiliteit in ieder geval op een extreem laag pitje en lijkt het aftellen tot de volgende grote beweging in de koers. Rondom de 25.000 dollar ligt een belangrijke support die een verder bloedbad moet proberen te voorkomen.

Advertentie

Crypto nieuws van afgelopen nacht

Afgelopen nacht is er groot nieuws naar buiten gebracht wat betrekking heeft op de populaire stablecoin USD Coin (USDC). Coinbase, de Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs, krijgt een minderheidsbelang in Circle, de uitgever van USDC. Bovendien ontbinden de bedrijven hun ‘Centre Consortium’, een vrijwillige bestuursgroep dat vijf jaar geleden werd opgericht om toezicht te houden op USDC. De twee organisaties lanceerden gezamenlijk namelijk USDC.

Als onderdeel van deze stap zal Circle de uitgifte en het beheer van de op een na grootste stablecoin volledig intern brengen. Daarnaast zal USDC vanaf september op zes nieuwe blockchains gelanceerd worden. Welke netwerken de stablecoin zullen verwelkomen is nog niet bekendgemaakt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie