Erik Juffermans Erik Juffermans
02/06/2023 11:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2023 11:40

Bitcoin koers: let op deze belangrijke steunniveaus

Nieuws
Bitcoin koers: let op deze belangrijke steunniveaus

Foto: tomeqs/Shutterstock

De koers van bitcoin (BTC) maakte een geweldig start in 2023, maar is sindsdien flink afgekoeld en in mei zelfs gedaald. Het sentiment is daarmee weer een stuk negatiever geworden en koersprojecties van 20 duizend dollar klinken zelfs in de wandelgangen. Zo ver is het echter nog lang niet en analysebedrijf Glassnode wijst op drie belangrijke steunniveaus waar we eerst rekening mee moeten houden.

Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport

Wat zijn de belangrijke niveaus voor bitcoin?

Deze sterke steunniveaus bevinden zich in een hele krappe ‘range’ tussen $25,300 en $26,300. In deze range komen namelijk de short term holder cost basis ($26,000), adjusted realized price ($25,300) en de 200-weken moving average ($26,300) bijeen. 

Mocht de BTC koers boven deze niveaus blijven handelen kan dit gezien worden als een positieve ontwikkeling. Dan kunnen we ons wellicht opmaken voor een doorzetting boven de 30 duizend dollar. Mocht de koers echter hier doorheen zakken, dan is dit slecht nieuws. Dan klinkt die 20 duizend dollar al een stuk geloofwaardiger.

Vandaag zien de crypto koersen een mooie opleving en ook de bitcoin probeert momenteel het niveau van $27,100 te doorbreken. Dit niveau was weken lang een steunniveau voor de koers. Mocht BTC hier doorheen breken en dit niveau opnieuw als steun bevestigen, dan kunnen we verder omhoog kijken.

Wat kunnen we op langere termijn verwachten?

Ook op de langere termijn ziet het er goed uit voor de bitcoin koers. Volgens Glassnode houden zijn langetermijn bezitters namelijk hun BTC nog altijd vast en dit is bullish te noemen voor de koers.

Desondanks moeten we wellicht tot 14 juni wachten voor een echt grote beweging op de markt. Op deze dag vindt namelijk FOMC plaats, oftewel de volgende rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank. De Federal Reserve heeft het afgelopen anderhalve jaar met deze rentecijfers een grote invloed uitgeoefend op de financiële markten. Zet de datum dus alvast maar in je agenda.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Advertentie