Kevin Schijven Kevin Schijven
06/01/2022 09:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2022 09:50

Bitcoin koers maakt flinke crash, dit is waarom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers maakt flinke crash, dit is waarom

Foto: Visual Generation/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte gisterenavond een flinke duik en trok de rest van de cryptocurrency-markt mee omlaag.

Het bloedbad werd waarschijnlijk veroorzaakt door een meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC). De Federal Reserve publiceerde gisterenavond notulen die wijzen op een strenger monetair beleid en een verhoging van de rente om de stijgende inflatie af te remmen.

Dat zorgde direct dat de aandelenmarkten rood kleurden. Echter vangen bitcoin en de rest van de crypto-markt een zwaardere klap.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers keldert flink

We waarschuwden de laatste tijd vaker op Crypto Insiders dat meer volatiliteit eraan komt en tot een squeeze kan leiden. We waarschuwden ook dat als de support rond $46.000 het begeeft, de koers wellicht snel zou kunnen kelderen naar het gebied tussen $40.000 en $42.000.

Toch vond bitcoin tijdens deze dip al eerder support. Bitcoin leek gisteren in eerste instantie nog stand te houden rond $46.000, maar heel stabiel zag het er al niet uit. Gisterenavond, vlak na de publicatie van de Fed notulen, verloor de koers dan ook grip en kelderde in een ruk met maar liefst 7,8% naar $42.400 op cryptocurrency-exchange Binance.

Vervolgens maakte bitcoin afgelopen nacht een kleine bounce maar de koers kwam te veel weerstand tegen rond $44.000 en zakt vanochtend naar $43.000. Op Bitvavo is de BTC prijs momenteel zo’n €38.000. Dat betekent dat de koers hoger support vindt dan verwacht, maar dat betekent ook dat dit wellicht nog niet de bodem is van deze dip.

Advertentie

Waterval van liquidaties

De daling kwam in een versnelling terecht doordat de markt wederom enigszins overleveraged was. Zodra de koers door de support zakte leidde dat weer tot een waterval van liquidaties. Volgens gegevens van Coinglass is in de afgelopen 24 uur maar liefst $850 miljoen aan posities geliquideerd.

Ondertussen zien we ook de markt weer een stuk angstiger worden en het sentiment steeds meer naar bearish te verschuiven.

Bitcoin nadert bodem na halving, vechain kan 350% stijgen & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hash Rate & Kazakhstan

Daarnaast meldde we gisteren al dat de hash rate, of rekenkracht, van het Bitcoin-network wellicht een klap krijgt. Door massaprotesten in Kazakhstan, momenteel het tweede grootste land ter wereld voor bitcoin-mining, heeft de regering het internet compleet afgesloten. Alhoewel sommige media al raporteren van een daling van de hash rate is dat wellicht nog te vroeg; er zit meestal een vertraging in deze cijfers. Ook zal dit waarschijnlijk geen grote invloed hebben op de prijs, maar droeg wellicht toch bij aan de angst op de markt.

Grayscale introduceert ‘mini’ bitcoin ETF, 10x lagere kosten dan GBTC
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Analisten blijven bullish

Desondanks blijven analisten nog sterk geloven dat we in een bull-markt zitten en we wellicht weer snel een trendommekeer kunnen zien. We zien dan ook weer investeerders meer BTC accumuleren en “de dip kopen.” Daarnaast is ook eindelijk de verkoopdruk vanuit Azië flink aan het dalen:

In elk geval is meer volatiliteit de komende tijd te verwachten.

https://twitter.com/MattyiceBtm/status/1478900954942611459

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie